Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

SDA malograđani iz senata UNSA

pon sij 02, 2017 7:53 am

slika

Korumpirana i pokvarena malograđanska oligarhija koja je političkim kadroviranjem SDA raspoređena na vitalne pozicije u državnim institucijama direktni je protivnik svakom socijalnom preokretu ka racionalnom, iskrenijem, pravednijem i boljem. Treba ukinuti sve pozicije koje su zauzeli, pa tako i UNSA.
Za rektora UNSA imamo malograđanina kojeg je postavila SDA, koji glumi nezavisnost univerziteta i koji pod krinkom ljudskih prava provodi opasnu politiku klerikalizacije društva. Za Škrijelja, korupcija i nepotizam koji haraju univerzitetom i društvom, ne ugrožavaju ljudska prava studenata, važan je izmišljeni problem nastave u vrijeme džuma namaza. Da je normalan i moralan čovjek, zbog funkcije koju obavlja, interes zajednice bi mu bio iznad ličnog interesa.
Promocijom simbola vjerskog formalizma do promjene društvenih vrijednosti iz sekularizma u islamizaciju. Zbog čega jedna Njemačka koja je bastion legalnosti i legitimiteta prepoznaje opasnost u politizaciji vjerske simbolike od strane islamista?
U suštini birokratskih jajara jeste insiktivni nagon parazita da zadrži nezaslužene privilegije samodozadovoljnih malograđana. Direktne žrtve njihovog statusa jeste 95% građana, posebno mladih koji u licemjernom feudalnom ambijentu nemaju nikakvu budućnost. Kod nas postoji samo jedna stvarna podjela društva, na one koji su pokrali državu (partitokratija) i građane koji žive u bjedi.
Uvedena je društvena autocenzura po pitanju lažne religioznosti koja se manifestuje besmislenim vjerskim formalizmom, čiji je vrhunac pojava na džuma namazu (namjerno ne koristim termin klanjanje džuma namaza, jer čin klanjanja podrazumjeva dimenziju koncentracije i iskrenog fokusa).
U Sarajevu koji se nalazi u oganizacijskom kolapsu, bez vode, kiseonika, posla i pravde, glavni problem akademskih malograđana iz senata UNSA jeste kako da zadovolje partijsku liniju SDA reislamizacije muslimana, kako je zacrtano u ludačkoj Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića.
Malograđaninu rektoru Škrijelju nije problem što mu korupcija i nepotizam razaraju instituciju, njegov prioritet je lično kadrovsko potvrđivanje u SDA, bez obzira na posljedice i besmislenost inauguracije džuma namaza u sekluarnoj instituciji.
To pokazuje čitavu kadrovsku vertikalu licemjerja u Kantonu Sarajevo koja se dnevno prikazuje kroz praktičnu nesposobnost SDA kadrova da riješe bilo koji konkretan problem, dok se istovremeno provodi partijska linija zacrtana na minderu. Zlo dolazi sa mindera, kroz institucije ga distribuiše malograđanska partitokratija. Žrtva je hipnotisana masa koja glasa za ološ i pristaje da bude opljačkana i živi u bijedi.
Da su SDA malograđani zaista vjerski indoktrinirani provodili bi suštinske postulate vjerovanja kao što su borba protiv korupcije i nepotizma. Oni su licemjeri koji se potvrđuju deluzijom i iluzijom.
Naše okruženje se radikalno mijenja. Elektroničko doba donosi brzinu promjena koje SDA malograđani ne mogu da detektuju. Prakse i navike uspavanog orijentalnog sistema neće izdržati radikalno nove uvjete sociologije evropskog ambijenta. Ono što je Broz radio prije 70 godina, danas radi Merkel.
Možda će veoma brzo, sadašnji SDA malograđani, u stvari kameleoni bez ideologije čiji jedini Bog jeste parazitski novac, ponovo postati tribuni sekularnog principa.


Avatar
steta
Postovi: 297
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: SDA malograđani iz senata UNSA

sri sij 04, 2017 11:45 pm

fakat jesu, pametan lik skroz..
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: SDA malograđani iz senata UNSA

čet sij 05, 2017 7:18 pm

U suštini problema vidim feudalni mentalitet i ideologiju političkog islama koju provode sive eminencije SDA. Oni imaju stvarnu ekonomsku i političku vlast u bošnjačkom getu i u tajnom su savezu sa klerofašistima iz srpskog i hrvatskog naroda. Oni su neprijatelji evropeizacije društva, mrze Zapad i institucije modernog društva. Žive u fantazijama islamskog svijeta, iako se BiH geografski nalazi u Evropi i tako će biti zauvijek. Ipak svjetovno su pokvareni i korumpirani, sve društvene privilegije i materijalna dobra su prisvojili sebi i svome kružoku koji ne čini više od stotinu ljudi. Ostale građane vide kao bezvrijedne kmetove koje nazivaju fukarom. To je uzrok problema, posljedice su ekonomska i socijalna bijeda i politička propast BiH. Svi smo žrtve.

Avatar
Granoff
Postovi: 40
Pridružen/a: sri ruj 16, 2015 12:04 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: SDA malograđani iz senata UNSA

sub sij 07, 2017 5:40 pm

ponekad se vodim mislju da te neko placa da ovako lijepo i kvalitetno pises....

Natrag na “Politika”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.