Avatar
Granoff
Postovi: 40
Pridružen/a: sri ruj 16, 2015 12:04 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Zavrsen kruzni tok na Mojmilu

uto lis 25, 2016 6:24 pm

Novi Grad: Završen kružni tok na Mojmilu

slika

Nakon polaganja završnog sloja asfalta i obilježavanja horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije završena je izgradnja kružnog toka na Mojmilu.

Njegovim puštanjem u funkciju poboljšan je protok saobraćaja od Dobrinje prema centralnom dijelu grada. Novoizgrađeni kružni tok dio je A-transverzale, saobraćajnice koja će Međunarodni aerodrom Sarajevo povezivati s ostatkom grada.

Kako nam je rečeno iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, u funkciji su tri saobraćajna kraka i trenutno se vrši spajanje kružnog toka saobraćaja sa krakom A-transverzale. Kružni tok će A-transverzalu spajati s desetom transverzalom.

A-transverzala predstavljat će jednu od najvažnijih saobraćajnica u ovom dijelu glavnog grada BiH, jer će saobraćaj za aerodrom ili Stup biti preusmjeren sa dobrinjskih ulica na moderni bulevar.

"Urađen je završni habajući sloj asfalta, rekonstruisana je kontaktna mreža za trolejbuski saobraćaj, te postavljene horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija, obilježeni su prelazi za bicikliste kroz kružni tok, odnosno biciklistička staza koju je Općina Novi Grad izgradila od Nedžarića prema Dobrinji povezana je sa novoizgrađenim kružnim tokom, a ostalo je još da se uradi hortikulturno uređenje središnjeg ostrva unutar kružnog toka", ističu iz Direkcije za puteve KS-a.

Uporedo sa ovim radovima radi se na izgradnji preostalog dijela A-transverzale. Većina radova je završena, tako da se očekuje da će ova saobraćajnica biti završena u ovoj godini.

Kružni tok je mogao biti završe dosta ranije, ali su zbog procedure za postavljanje kontakne mreže za trolejbuski saobraćaj radovi prolongirani nešto više od mjesec dana.

slika

Ukupna vrijednost izgradnje A-transverzale je oko 5,8 miliona maraka. Novac su osigurali Kanton Sarajevo preko Direkcije za puteve KS-a i Općina Novi Grad Sarajevo.

Izvor vijesti: RadioSarajevo

Avatar
steta
Postovi: 297
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Zavrsen kruzni tok na Mojmilu

uto lis 25, 2016 8:13 pm

odlicno, pogotovo biciklisticka traka..
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!

Natrag na “Sarajevo”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.