Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Srebrenica i Stolac

sub lis 08, 2016 9:21 pm

slika
Desetine hiljada hodočasnika katoličke mladeži na skupu u Dubrovniku, na samo sat vožnje od Stoca.
Stolac je tačka konflikta islamizma i hrvatskog klerofašizma. Otvoren je negativni proces koji više niko i nikada neće zaustaviti.

Jedini dugoročno bitni rezultati lokalnih izbora jesu procesi otvoreni rezultatima izbora u Srebrenici i Stocu.
Sve što se radi u režiji SDA predstavlja laž i obmanu. Kraljica svih laži u kojoj se simbolizuje sva društvena štetnost SDA, jeste Srebrenica. Tragedija je pretvorena u političku dogmu kojom opasni SDA islamisti i parazitska koruptokratija održava svoju psihološku dominaciju nad nesretnim narodom. U stvarnosti do Srebrenice im je stalo kao do lanjskog snijega. To je standardno ponašanje 20 godina, od izdaje naroda prilikom vojnog pada u ratu, do današnjeg izbornog "pada", kada su Srbi formalno i administrativno preuzeli vlast, kapitalizirajući svoju organizaciju, političku volju i premoć na terenu.
Ispod laži i površine postojali su blef, korupcija, nerad i samoobmana. Dovoljna je bila mala promjena u međunarodnim odnosima, malo jača Rusija, da se SDA neznanje i nerad suoče sa srpskom odlučnom akcijom referenduma i faktičke kontrole terena, pa da sve pukne kao mjehur od sapuna.
Niko ništa nikome ne garantuje, pogotovo neće kršćanska Evropa ulaziti u sukobe sa moćnom Rusijom, zbog SDA.
Nakon ovih izbora zatorena je epizoda sa Srebrenicom. Nakon vojnog i sudskog poraza, bitaka izgubljenih zbog izdaje, izborni poraz bio je pitanje vremena, odnosno srpske procjene kada će krenuti u preuzimanje.
Sada se otvara identičan proces sa hrvatskim-katoličkim elementom kroz fijasko zvani Stolac, gdje se politički proces povjerio neuračunljivom i agresivnom Kaplanu.
Negativan proces je otvoren i više ga niko ne može zaustaviti, kompromis je nemoguć i neizvodljiv, osim potpune segregacije. Još je gore kada se proces analizira u širem kontekstu islamofobije koja preuzima Evropu. Nastaje nova katolička super država sa glavnim gradom u Minhenu. Bošnjaci su pred tragedijom epskih razmjera.

Avatar
SarajLejdy
Postovi: 32
Pridružen/a: čet srp 02, 2015 2:04 am
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Srebrenica i Stolac

ned lis 09, 2016 7:49 pm

Najjace ovo: "spod laži i površine postojali su blef, korupcija, nerad i samoobmana. Dovoljna je bila mala promjena u međunarodnim odnosima, malo jača Rusija, da se SDA neznanje i nerad suoče sa srpskom odlučnom akcijom referenduma i faktičke kontrole terena, pa da sve pukne kao mjehur od sapuna. "
Sarajevo ljubavi moja!

Avatar
steta
Postovi: 286
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Srebrenica i Stolac

pon lis 10, 2016 11:06 pm

Ma eto vidis i sve ti je jasno...
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!


Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Srebrenica i Stolac

čet lis 13, 2016 8:43 pm

Nakon fijaska u Srebrenici gdje je na vidjelo izašla sva nesposobnost i neznanje, SDA sada tone još više u živo blato poraza. Prvo su u eter plasirali rasističke teze kako Srbin ne može biti načelnik Srebrenice, da bi sada tražili poništenje izbora jer je policija RS obezbjeđivala mjesto brojanja glasova ili zato što je Grujičić imao hiljadu glasova više od srpskih stranaka. Kakve su ovo debilske postavke? One govore o psihološkom i intelektualnom stanju Izetbegovića i njegovog kružoka lopova i nesposobnih karijernih ublehaša iz vrha SDA. Pa zar nije policija RS ustavna i zakonska institucija kojoj je nadležnost osiguravanje zakona i reda između ostalog i javnih ustanova i izbornog procesa. Gdje je tu pravni argument za osporavanje validnosti izbora? Kakav je argument to što kandidat za načelnika ima više glasova od političke stranke koja se kandiduje za vijeće? To je argument za debatu petogodišnje djece. Po tom argumentu izbore bi trebalo poništiti u svakoj općini u kojoj načelnik ima više glasova nego njegova stranka, dakle u svakoj drugoj općini. Koji idioti i diletanti upravljaju sa SDA dakle čitavim društvom. Zbog ovakvog površnog pristupa i neznalica koje se pitaju izgubili smo.mnogo toga između ostalog i tužbu protiv Srbije.

Avatar
izgubljena
Postovi: 133
Pridružen/a: čet sij 14, 2016 2:46 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Srebrenica i Stolac

ned lis 16, 2016 10:03 pm

Dobro si to rrekao Shahab

Avatar
steta
Postovi: 286
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Srebrenica i Stolac

pon lis 17, 2016 10:07 pm

slazem se
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!

Natrag na “Politika”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.