Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Alijin put

ned ruj 18, 2016 8:32 am

slika

U bošnjačkom getu, ličnom begovatu dinastije Izetbegović, stanje je očajno, strah, bijeda i beznađe ušlo je ljudima u hromozome. Narod živi bijedno i niko nevjeruje da će sutra biti bolje. Sin nastavlja gdje mu je otac stao, nakon što su u ratu, narod isparcelisali, okružili u bošnjački rezervat, enklave bez ekonomske i političke budućnosti, nakon rata su 20 godina kreirali haos, otvorili patološke procese vehabijske radikalizacije, korupcije, industrijske propasti, uništenja sela i poljoprivrede, negativnnog nepotizma i siromaštva, iz haosa pokušavaju da izađu na jedini način koji poznaju, beskrupuloznim laganjem i lažnim obećanjima o predstojećim investicijama i fantomskim radnim mjestima. Prošle izbore slagao je o stotinu hiljada radnih mjesta, danas lažu o velikom gradilištu.
Uzalud instrumenti kolektivne hipnoze poput hiljada hodža ili kompromitovanog Avaza njegovog partnera narko dilera i ubice, koji narodu serviraju lažnu stvarnost i iluziju smisla svoje vlasti. 20 godina su govorili da je BiH neupitna, da međunarodna zajednica (Amerika) garantuje granice, uspavljivali su narod lažima kako bi ga opljačkali, danas u direktnom kontaktu sa srpskim referendumom svi vidimo da niko ništa ne garantuje, da smo prepušteni sami sebi, neorganizovani, lijeni i opet nespremni i neshvatajući svijet koji se mijenja. Ne vide faktor jake Rusije i još jače islamofobije na Zapadu. Bitno je da SDA prodaje grunt Arapima.
Nad njihovu vlast nadvili su se tamni oblaci. Medeni mjesec odavno je prošao, Zapad neminovno otvara procese deratizacije. Tada im neće pomoći ni cicibani iz lažne opozicije poput Lagumdžije i Radončića.
Uhljebljenim birokratskim parazitima ovakvo stanje odgovara, ali njih je prema projekcijama Svjetske banke samo 5-10 %, i oni su trenutna meta MMF-a putem privatizacije i otkaza u javnom sektoru. 90% stanovništva živi očajno, nema posla, nema novca da plati račune, žive u strahu od režimskih kriminalaca razbacanih po kancelarijama.
Takav socijalni pretis lonac mora eksplodirati. Pojedinac može reagovati kroz izbore, putem direktnog glasa protiv mafije. Apstinencija je najgora opcija, glas za opoziciju, koliko god bila bezvoljna i lijena, jedina je raspoloživa opcija.

Natrag na “Politika”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.