Avatar
muminovic
Postovi: 274
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 4:03 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Novi dizajn radiosarajevo.ba

pon svi 02, 2016 11:09 am

meni je odlican kakav je vama ?

Ljepši, brži i dostupan na svim uređajima

Responsive dizajn za preglednost na svim uređajima

Prateći svjetske trendove web-dizajna i osluškujući potrebe čitatelja i klijenata, Radiosarajevo.ba, jedan od najčitanijih portala u Bosni i Hercegovini, predstavio je novi dizajn portala.

Želje, potrebe i navike korisnika bile su vodilja timu koji je radio na novom dizajnu portala i rezultat je moderan, pregledan, brz i funkcionalan portal.
Responsive dizajn za preglednost na svim uređajima

Jedan od glavnih ciljeva bilo je kreirati portal prilagodljiv svim uređajima – mobitelima, tabletima, laptopima i desktop računarima, ali i poboljšati interface i funkcionalnost portala.

Novi Radiosarajevo.ba je portal pročišćenog i responsive dizajna, s fokusom na naslovima i fotografijama tekstova te uz prepoznatljive elemente Radiosarajevo.ba čini da svaka rubrika na portalu funkcionira i može se tretirati kao zaseban portal.

Novi prilagodljivi dizajn omogućuje pogodnosti i za oglašivače jer će se reklame i baneri jednako prikazivati na svim uređajima.
Novosti i unaprijeđene stare funkcije

Mnogobrojna su unapređenja na portalu – osim funkcionalnih, svakako moramo navesti i činjenicu da smo portal obogatili i sadržajem. Tako, odsad na Radiosarajevo.ba možete pratiti tri nove rubrike – Biznis, Auto-moto i Multimedija. Ovim proširenjem nadoknađeni su nedostaci sa stare verzije gdje su se ove tri oblasti pojavljivale kao podrubrike. Svakodnevno ažuriranje svih rubrika i podrubrika zadovoljit će najšire interese korisnika i omogućiti uživanje u praćenju sadržaja na svim uređajima.

Novina je i novi sistem komentara unutar članaka gdje je omogućeno da svako može ostaviti anoniman ili komentar s poznatim identitetom, ali i indikator vremena potrebnog za čitanje određenog teksta i vijesti objavljenih na portalu.

Jedna od poboljšanih funkcija jesu i interaktivne ankete, novi sistem fotogalerija i animirane vremenske prognoze.

Posebno smo ponosni na rubriku Infografike gdje su sve prepoznatljive i kvalitetne infografike u produkciji Radiosarajevo.ba objedinjene na jednom mjestu.

I dalje ćete moći slušati Radio Sarajevo putem web streaminga na portalu Radiosarajevo.ba.

S obzirom na to koliko je velik i zahtjevan posao urađen, moguće je da će u samome početku biti prekida u radu te molimo drage čitatelje i slušatelje da imaju strpljenja i da nam ukažu na nedostatke.

Radujemo se novim izazovima, u novom ruhu, s jačom motivacijom – čitajte Radiosarajevo.ba i slušajte nas na 90.2 i putem web streaminga.

Radio Sarajevo

Avatar
steta
Postovi: 286
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Novi dizajn radiosarajevo.ba

uto svi 03, 2016 9:58 pm

odlican je novi dizajn, svidja mi se plahoooo!
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!

Avatar
muminovic
Postovi: 274
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 4:03 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Novi dizajn radiosarajevo.ba

uto svi 03, 2016 10:22 pm

i meni, mnogostruko je sada bolji od klixa super je

Natrag na “Sarajevo”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.