Alfred je napisao/la:Exentaler je napisao/la:Tesko da neko ko ima vjersku policiju moze biti najcivilizovaniji, Iran ima tu prednost sto su dosta ulagali u obrazovanje, pa su dosta napredni u tom segmentu.
Od svih koji imaju "vjersku policiju" Iran je najciviliziraniji.
Za sunite je surogat-trudnoća neprihvatljiva, dok je za Irance to nešto najnormalnije i država to čak subvencionira. Mislim, đe'š dalje.
Bubas jarane....sta mislis zasto se po šerijatu uvodi poligamija (visezenstvo)?Mozda zato u slucaju da sa svojom suprugom ne mozes imati djete, da imas pravo imati djete sa drugom zenom?Na kraju upoznat si sa pricom o Zem zem vodi? I o tome da Ibrahim a.s nije mogao imati djece, pa je ozenio drugu zenu sa kojom je dobio sina Ismaila a.s?To je ucenje po sunetu. Druga stvar, sunit sam i ja, pa bi po tome trebao da imam 2 zene, al po zakonima BiH to zabranjeno. Sunitima surogat trudnoca kao sto se vidi iz prilozene price o zem - zem vodi je itekako prihvatljiva, ali mozda nije prihvatljiva nekom od plemena u arapskom svjetu.
Mjesas sunite, sa narodom, suniti su pripadnici islamske vjeroispovjesti, sljedioci Kur'ana i sunneta. Šiti su pripadnici islamske vjeroispovjesti i sljedioci Kur'ana i Alije i ehli bejta. A narod ima pravo na svoje obicaje, prihvatao ne prihvatao, recimo i bosanski muslimani su suniti, pa opet im surogat trudnoca je prihvatljiva
Iran, ima vjersku policiju, ima vjersku drzavu (Islamska Republika Iran), dok recimo trenutno jedina drzava koja je sekularna u arapskom svjetu je Egipat. Iran jeste napredan, to moze zahvaliti svom ulaganju u obrazovanje, da je najcivilizovaniji - nije.