Avatar
mrjur
Postovi: 95
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 3:50 pm
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Vlast KS tvrdi da je iznos rekordan: 6,6 miliona maraka za privredu !

sri tra 10, 2019 9:27 pm

Zaista top vijest !

Vlast KS tvrdi da je iznos rekordan: 6,6 miliona maraka za privredu i zapošljavanje

10. 04. 2019. u 17:49:00 Radiosarajevo.ba

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo upriličilo je danas javnu prezentaciju prijedloga programa podrške razvoju male privrede i zapošljavanju mladih.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici brojnih institucija i organizacija s iskustvom u implementaciji programa razvoja preduzetništva i zapošljavanja mladih.

Kako je tom prilikom istakao resorni ministar Haris Bašić, Ministarstvo privrede ove godine izdvaja 4,4 miliona maraka za programe podrške razvoju male privrede, te dva miliona maraka za zapošljavanje mladih.

“Vjerovatno je riječ o najvećem iznosu novčanih sredstava izdvojenih do sada za te svrhe. U cilju transparentne implementacije ovih sredstava kao i jačanja konkurentnosti, željeli smo otvoriti dijalog o podršci koju namjeravamo pružati maloj privredi i zapošljavanju mladih. Važna su nam mišljenja institucija i organizacija koje imaju iskustvo u toj oblasti, predstavnika industrijskog sektora, akademske zajednice, komora, međunardnih organizacija, udruženja. Željeli smo saslušati njihovu praksu i na temelju prijedloga dodatno unaprijediti ovogodišnje programe“, izjavio je ministar Bašić.

Po riječima ministra, ovogodišnji prijedlog programa Ministarstva privrede obuhvata i podršku kroz subvencije kamata i osiguravanja povoljnog kapitala za malu i srednju privredu, podršku novoosnovanim preduzećima, edukaciji i zapošljavanju u IT-industriji, ženskom preduzetništvu, a po prvi put i kreativnoj industriji.

Planirana je i podrška izgradnji preduzetničke infrastrukture, podrška omladinskim START UP firmama i dr.

Današnjem skupu prisustvovali su čelnici i predstavnici IT-sektora, privredne i obrtničke komore, Ekonomskog instituta, Udruženja poslovnih žena Bosne i Hercegovine, predstavnici kreativne industrije, te brojnih međunarodnih i domaćih organizacija i firmi koje implementiraju projekte podrške privredi, razvoju preduzetništva i zapošljavanja mladih.

Izvor: RadioSarajevo
Bosna i Hercegovina - moja domovina !


Avatar
pinoki
Postovi: 79
Pridružen/a: pon srp 20, 2015 7:56 am
Lokacija: BiH
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Vlast KS tvrdi da je iznos rekordan: 6,6 miliona maraka za privredu !

čet stu 21, 2019 5:55 pm

Mene zivo zanima gdje je ta lova otisla.

Avatar
steta
Postovi: 297
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Vlast KS tvrdi da je iznos rekordan: 6,6 miliona maraka za privredu !

čet sij 16, 2020 3:24 pm

Kome je ovo dato, garant podobnim ?
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!

Natrag na “Sarajevo”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.