NA ovom forumu sam znate svi oko 5 godina, pisem sa Vama o svemu neki me znaju neki ne, ali imam sada jednu muku.
Zapocela sam postupak odricanja od BiH drzavljanstva prije 1.5 godine preko Ambasade / Konzulat BiH u Minhenu Njemackoj, prvo sam ih zvala oko 100 puta niko nikad se nije javio, dodjem licno vrate me nazad kaze fali ti to to i to, saberem sve i donesem ponovo prije oko 1 godine i kazu „ok je plati taksu i vrati se“, platim vratim se kaze zvat cemo te kad bude gotovo. Proslo pola godine zovu kazu sve vraceno nazad iz Sarajeva nije bio dokument urednog datuma a oni to nisu primjetili u rad niti bilo sta rijesili. ispis iz bosanskog drzavljnastva - cijena 2019 / 2020
Ponovo nabavi dokument ponovo kazu zavat cemo te – proslo ponovo pola godine zovu nije zavrseno opet nije uredno prevedeno nedostaje neki pecat pitam ih pa sto sad niste pogledali, niste ni prosli put pogledali oni kazu „nije nas posao da gledamo“ – odem 200 kilometara ponovo i posvadam se sa njima uzmem sve dokumente i pare koje sam platila ne mogu dobiti nazad nit me pare vise zanimaju zdravlje izgubi! Sta dalje da radim u meduvremenu od kad se mucim sa ovim skoro 2 godine i udala sam se i promjenila prezime.