Avatar
GoDaddy
Postovi: 133
Pridružen/a: sri lis 21, 2015 8:00 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Zastupnici u Skupštini KS-a uputili hitan zahtjev za smjenu Konakovića

uto vel 20, 2018 5:11 pm

Zastupnici u Skupštini KS-a uputili hitan zahtjev za smjenu Konakovića

Klub Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo uputio je zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Kantona Sarajevo i aktuelnom premijeru Elmedinu Konakoviću.

U zahtjevu koji je upućen zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo se navodi da žele izglasavanje nepovjerenja kantonalnom premijeru Elmedinu Konakoviću.

Dževad Rađo, zastupnik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine ( SBB) potvrdio je za Radiosarajevo.ba da je u skupštinsku proceduru upućen prijedlog kojim se traži izglasavanje nepovjerenja Vladi Kantona Sarajevo te da je njegovo ime na ovom spisku.

Međutim, naglasio je da je to bio zadatak SDA u Skupštini KS-a. Na upit zbog čega se SBB priključio ovom zahtjevu, naglasio je da je predsjednik te stranke Fahrudin Radončić već naveo razloge zašto je za smjenu aktuelnog premijera KS-a Elmedina Konakovića te da on nema potrebe ponavljati te navode.

"Gospodin Elmedin Konaković je svojim djelovanjem izgubio povjerenje stranke koja ga je predložila, kao i povjerenje parlamentarne većine u Skupštini KS-a. Na taj način učinio je upitnim vršenje funkcije premijera KS-a, ali i djelovanje kompletne vlade, kao i kolektivnog organa na čijem je čelu", navodi se u zahtjevu kluba SDA.

Zahtjev su potpisali: Semir Halilović, Mirza Čelik, Nermin Bjelak, Sabahudin Delalić, Hamed Aljović, Safet Mešković, Amar Dovadžija, Fikret Prevljak, Dževad Rađo, Rasim Smajić, Haris Pleho, Selma Filipović i Rasim Lakota.

"Potrebno je imenovati premijera koji ima puno povjerenje parlamentarne većine, kako bi predvodio Vladu koja može odgovoriti svim izazovima i preprekama koje sa sobom nosi ova veoma zahtjevna i odgovorna funkcija", navodi se u aktu.

Podsjećamo, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ranije je kazao da je Konaković dobio mandat od SDA te da se od njega očekuje da taj mandat i vrati.

Avatar
mirni
Postovi: 88
Pridružen/a: pon lis 26, 2015 9:34 pm
Lokacija: Sarajevo
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Zastupnici u Skupštini KS-a uputili hitan zahtjev za smjenu Konakovića

uto lis 01, 2019 9:04 am

"Od zala oca, i jos gore majke"

Avatar
pinoki
Postovi: 79
Pridružen/a: pon srp 20, 2015 7:56 am
Lokacija: BiH
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Zastupnici u Skupštini KS-a uputili hitan zahtjev za smjenu Konakovića

sub lis 05, 2019 2:18 pm

Uzasno je, na kraju ce svi otici

Natrag na “Sarajevo”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.