Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

SDA u kolapsu

pet ožu 10, 2017 9:03 pm

slika
Potpuno izgubljeni i intelektualno nesposobni da kontrolišu potrese i krize koje su pred nama.

Besparicu su pretvorili u narodnu sudbinu i laž u istinu. Sada su opkoljeni sa efektom ranjene zvjeri. Mentor iz Turske se zabavio samim sobom, upravo se šlihta Putinu u Moskvi, na Zapadu im niko ne vjeruje. Normalni svijet ne zanima narod koji glasa za despote koji ga pljačkaju. Njemački politički genije Bismarck je rekao "„Balkan mi nije vrijedan ni jedne zdrave kosti nekog pomeranskog grenadira".
Usta su im puna praznih obećanja, a đepovi pokradenih milijardi koje amnestiraju besmislenim izrežiranim iscrpljujučim konfliktima.
Govore o imaginarnoj pravdi za žrtve na sudu u Hagu, dok istovrmeno pravdu ne provode u sudovima, školama, bolnicama, preduzećima....što je jedina bitna i stvarna pravda za žrtve.
Prvi put sam Bakira Izetbegovića vidio izbezumljenog kada je odgovarao na pitanje da li će podnijeti ostavku zbog diletantskog poraza u Hagu...nedam vlast, nedam vlast, nedam vlast. Opsesivno ne podnosi kritiku a potpuno izgubi razum kada mu neko, makar samo retorički, dovede u pitanje apsolutističku vlast. U bitke ulazi nepripremljen i neorganizovan, sa protivnikom koji je spreman i fokusiran i to mora rezultirati porazom. Izgubljene bitke lažima i manipulacijama hodža pretvaraju u mudre i patriotske poteze. Tako ga Muderis pere od odgovornosti u maniru najbezobzirnijeg manipulatora. Nije kriv Bakir, krivi su Ivanić u Čović. Orijentalna laž kroz zamjenu teza. Nije kriv PSG što je primio šest golova, kriva je Barcelona što je zabila šest golova. Ali iz laži se ništa ne može roditi osim prevare.
Ekonomski i politički raspad sistema je u završnoj fazi. SDA sa svojim islamističkim i korupcionaškim naslijeđem nema mjesta u modernom evropskom svijetu kojim vladaju pravni poredak i institucije a ne feudalci neobegovi.

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: SDA u kolapsu

ned ožu 12, 2017 7:16 am

Politička klasa je najgori ološ u ovom društvu. Nadzemlje gore od podzemlja. Kriminal se podržava i nagrađuje iz poslaničkih klupa

Kako razmišljaju SDA klerofeudalci: http://tip.ba/2017/03/11/poruka-poslanice-parlamenta-fbih-kukicu-ti-si-zvijezda-vodilja-14-000-clanova-sda-u-banovicima/

SBB je političko krilo najopasnijeg balkanskog narkokartela Nasera Kelmendia. Oni su instrument pravog patološkog kriminala. Evo njihovih poslanika na djelu: http://novi.ba/clanak/97734/nema-smetnje-da-bilsena-sahman-preuzme-mandat-od-stranackog-kolege-u-parlamentu-fbih

Avatar
muminovic
Postovi: 303
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 4:03 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: SDA u kolapsu

ned ožu 12, 2017 6:47 pm

Imam neki osjecaj da ce opet SDA dobiti puno glasova....

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: SDA u kolapsu

pon ožu 13, 2017 7:18 pm

SDA će uvijek imati glasove ruralnog i klerikalnog stanovništva. To nije sporno. Suština je ko će upravljati SDA. Sadašnja feudalna islamistička opcija ili neka sekularna prozapadna opcija. Problem je dublji i kompleksniji i od same SDA. Pogledaj stanje opozicije ili ko je alternativa SDA. Još gori i pokvareniji. Radončić koji predstavlja patološki kriminal međunarodnih razmjera ili Lagumdžijin pijun Nikšić kao dokazani korupcionaš i nepotista i lažov. Dio kompleksnog problema SDA jeste i činjenica da je opozicija gora od njih. Trenutno se sistem urušava. Svi su pod istragama i u međusobnom sukobu do istrebljenja. To je efekat pretis lonca koji može dovesti do pozitivnog rezultata. Potpunog kolapsa kriminalne političke klase, kako u poziciji, tako u opoziciji.

Natrag na “Politika”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.