Base je napisao/la:Slažem se sa tobom @alfred, i meni zvuči isto ruralno, ali mi se stare sarajlije svakako prepoznajemo po jeziku koji nismo "modernizovali" po ovom koji je nekima "stilski ljepši" D
Base je napisao/la:Slažem se sa tobom @alfred, i meni zvuči isto ruralno, ali mi se stare sarajlije svakako prepoznajemo po jeziku koji nismo "modernizovali" po ovom koji je nekima "stilski ljepši" D
Exentaler je napisao/la:To sto vama ruralno zvuci, to je vas problem, onda pricajte srpskim jezikom ili hrvatskim i koristite beogradski ili zagrebacki naglasak pa cete biti full urbani.
Alfred je napisao/la:Exentaler je napisao/la:To sto vama ruralno zvuci, to je vas problem, onda pricajte srpskim jezikom ili hrvatskim i koristite beogradski ili zagrebacki naglasak pa cete biti full urbani.
Smiješan si , bosanski, srpski, hrvatski, crnogorski .... sve je to isti jezik (književni) dok naravno se ruralni govori i dijalekti razlikuju.
A sad što neko ima komplekse od sopstvenog porijekla, to ne znam, njegov problem. Ja znam svoje porijeklo i ponosan sam na to, što mi unazad 170 godina niko niej na selu zivio niti imao neke seljacke obicaje (govor, ponasanje, obitavanje, kućni obicaji i slicno).
Alfred je napisao/la:Ma mo'š ti pričat šta hoćeš... Dok sam živ biću alergičan na sve vrste seljakluka, ruralizama i sličnih primitivnih običaja... Uključujući i GOVOR.
Grabovac je napisao/la:Fina tematika
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.