Stranica: 1/1.

Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: ned ruj 29, 2019 1:05 pm
Postao/la izgubljena
NA ovom forumu sam znate svi oko 5 godina, pisem sa Vama o svemu neki me znaju neki ne, ali imam sada jednu muku.

Zapocela sam postupak odricanja od BiH drzavljanstva prije 1.5 godine preko Ambasade / Konzulat BiH u Minhenu Njemackoj, prvo sam ih zvala oko 100 puta niko nikad se nije javio, dodjem licno vrate me nazad kaze fali ti to to i to, saberem sve i donesem ponovo prije oko 1 godine i kazu „ok je plati taksu i vrati se“, platim vratim se kaze zvat cemo te kad bude gotovo. Proslo pola godine zovu kazu sve vraceno nazad iz Sarajeva nije bio dokument urednog datuma a oni to nisu primjetili u rad niti bilo sta rijesili.
ispis iz bosanskog drzavljnastva - cijena 2019 / 2020

Ponovo nabavi dokument ponovo kazu zavat cemo te – proslo ponovo pola godine zovu nije zavrseno opet nije uredno prevedeno nedostaje neki pecat pitam ih pa sto sad niste pogledali, niste ni prosli put pogledali oni kazu „nije nas posao da gledamo“ – odem 200 kilometara ponovo i posvadam se sa njima uzmem sve dokumente i pare koje sam platila ne mogu dobiti nazad nit me pare vise zanimaju zdravlje izgubi! Sta dalje da radim u meduvremenu od kad se mucim sa ovim skoro 2 godine i udala sam se i promjenila prezime.

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: pon ruj 30, 2019 3:51 pm
Postao/la bluemore
Ja se vala nikad ne bi odrekla BiH državljanstva, BiH mi je toliko toga pružila za mene je to najvrijednija stvar koja postoji :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: lažem :lol: :lol: :lol:

Znas i sama da ja tek gledam da odem, na vizu cekam ko ozeblo sunce vec duze od 8 mjeseci
Moj savjet: angažuj advokat ispis iz bosanskog drzavljanstva cijena u Njemackoj ili druga opcija ispis iz bosanskog drzavljanstva cijena 2019 - 2020 - 2021 - Procedura odricanja drzavljanstva se moze uraditi preko Bosanski konzulat Frankfurt - ispis iz drzavljanstva ili Bosanski konulat Minhen ispis iz drzavljanstva

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: uto lis 01, 2019 9:00 am
Postao/la mirni
Imate slicnu temu oko odricanja od bosanskog drzavljanstva na ovom forumu, evo ti dvije koje sam nasao sad na netu pravni forumi jedna je od ove godine druga iz 2014

Ispis iz bosanskog drzavljanstva preko advokata

Procedura odricanja od BiH drzavljanstva

Tu imas podatke advokata koji se drzavljanstvom bavi decenijama, ugovoris putem emaila, dobijes punomoc za odricanje od BiH drzavljanstva, uputstva, ostalo sto ti je potrebno, i ne dolazis u BIH sve ti uradi, rahatluk, ko ce se zajeb* sa tim licno, da je meni uslovi za drugo drzavljanstvo :cry:

a to sto te ostalo zanima kontaktiraj pa pitaj, slabo ko zna odgovore na ta sva pitanja

Ministarstvo civilnih poslova BiH ispis iz drzavljanstva, Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj - cijena 2019 / 2020 / 2021 - Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: uto lis 01, 2019 6:08 pm
Postao/la Granoff
Pronasao sam 2 zanimljiva clanka za jedan dajem cijeli link sav je od pomoci, a drugi dajem izlomke dole ispod.

https://radiokameleon.ba/2018/07/12/odr ... vljanstva/

Mislim da je nakon ovog teksta sve jasno, stamo stavljam najbitnije, i pametnom dosta, stavio sam samo pojedine citate jer je intervju jako velik.

Morao sam se odreći BH državljanstva, ali nikada neću zaboraviti gdje je moja domovina

"No, jedan sitni detalj vezan za najnoviji uspjeh bh. gitariste posebno je zanimljiv. Naš poznati bosanac se morao odreći BH državljanstva i uzeti EU državljanstvo kako bi dobio pomenuti posao."

"U Bosni i Hercegovini postoje zaista divni profesionalci u svim segmentima, recimo ja sam proceduru odricanja od BiH državljanstva uradio preko advokatske kancelarije Prnjavorac, oni su savršeni, da dio ostaloga u BH funkcionira kao oni , ja ne bih radio ispis iz BH drzavljanstva, već bi se vratilo nazad u tu državu"

slika
Slika sa sticanje državljanstva

"iz EU su mu državljanstvo nudili još prije dvije godine, što je naš BiH velikan odbio. Ipak, na kraju jednog i početku drugog puta, promjena pasoša bila je neizbježna."

"Naš BiH velikan je, sve sa pasošem i pod zastavom BiH, nastupao od Japana do Sjedinjenih Američkih Država. S ponosom je, kaže, pojašnjavao ko je ta, gdje je ta, da prostiš, Bosna."

"Postoji mnogo anegdota vezano za tu temu. Kada bi me pitali odakle sam, ja bih ponosno odgovorio: Bosnia! A onda bi mi drugi rekli: Oh, Boston, that's great!", kaže on."

"Često bi me pitali da li se sjećam rata, kakva je sada situacija, šta je tradicionalno jelo i slično. Ja uvijek pričam o prirodnim ljepotama. U Kini su rijetki čuli za Bosnu, ali zato svi znaju za Valtera i Sarajevo", kaže on."

"Domovina je za mene nešto sveto. Mjesto gdje sam se rodio, grad sa ulicama u kojima sam se igrao, zaljubljivao, izlazio, mjesto na koje se uvijek rado vraćam, gdje sretnem stare prijatelje iz djetinjstva, familiju, mjesto gdje sam išao u školu. Tako da svejedno gdje se sada nalazim, gdje se budem nalazio jednog dana, Bosna će mi uvijek biti u srcu i velikim dijelom ću biti Bosanac, a tek onda Europejac, što ne mogu izbjeći jer sam posljednjih osam godina tu proveo i na neki način se već adaptirao u način života. Ali to je tek jedan mali dio mene"

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: sri lis 02, 2019 12:34 pm
Postao/la SarajLejdy
Da je meni prilika da se ispisem iz BiH drzavljanstva ne bi se dvoumio nikako... ispis iz bosanskog drzavljanstva preko advokata, ispis iz državljanstva BiH u Sarajevu - advokat za ispis iz bosanskog drzavljanstva; ispis iz BiH drzavljanstva Sarajevo; ispisnica iz drzavljanstva BIH u Sarajevu. Procedura Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva Berlin, Frankfurt, München, Stuttgart u Njemackoj

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: sri lis 02, 2019 6:00 pm
Postao/la sarajlija
na tom linku gore prvom cini mi se sve imas pojasnjeno, dobro su te namucili ne mogu da vjerujem da si 2 godine hodala tamo vamo, ali nisu jedini koje su izmucili, dovoljno je da vidis na Google ocjene BiH Ambasade kakve su i sve ce ti biti jasno, ako uzmes u prosjek sve Ambasade imaju prosjek ocjene oko 2.0 od mogucih 5 - nevjerovatno.

Odgovor cu na tvoja pitanja slijedecim redom, a kako si i postavio:

Najbolja advokatska kancelarija u BiH koji se od 1995 specijalizirano bavi advokatskim poslovima oko drzavljanstva BiH je advokatska kancelarija Prnjavorac osnovan 1993 .g. preporuceni su od svih Ambasada u koje su registrovane kod nas, poput Ambasade Engleske u BiH, Ambasade USA, Njemacke Ambasade, Ambasade Norveske u BiH, Ambasade Italije... sto svakako najbolje govori o tome ko su.

Evo ti jedna od preporuka koju sam nasao na netu od lica iz Norveske pa sama procitaj sadrzaj:

AleksandarJovanovic je napisao: Zamolio sam da mi ovdje u Norveskoj – da mi objasne kako da sto prije uradim postupak ispisa iz drzavljanstva BiH oni su mi rekli da je njima jedan bosanac prosle godine donijelo ispisnicu iz BiH drzavljanstva i da su tom prilikom njima puno pohvalili svog advokata za proceduru ispis iz BiH drzavljanstva – advokat Prnjavorac iz BiH i da preko njih sve ide SUPER I POUZDANO i jako brzo a uz to cijena advokata je niza nego cijena same takse drzavi BiH. Punomoc za ispis iz BiH drzavljanstva sam dobio postupio dalje po uputama i super. Jer ne daj Boze da tvoj pasos BiH i licna karta i ostala dokumenta dodju u ruke pogresnom covjeku, svasta bi se moglo desiti necu ni da pomisljam katastrofe

Da stvar bude jos bolja i nevjerovatnija posto je taj advokatski ured sertificiran i u Norveskoj od zvanicnih drzavnih organa i preporucen kao ugledna advokatska kancelarij. Meni su na kraju kad su slali orginal rjesenje o ispisu iz BiH drzavljanstva sa svim potrebnim ovjerama poput apostila itd... - poslali i racun za advokatske usluge a onda su mi ovdje taj racun priznali i oslobodili me i poreza na taj iznos i na taksu drzavi – fantazija zziva, bukvalno me skoro pa besplatno dosslo .

I sslag na tortu su moje maksimalne mogucce preporuke, sto cu docarat i ovom slikom sto sam slikao. Ako ko ima kakvih pitanja pitajte mene liccno ili njih na moj email pisite: ako ko bude ovo procito a trebo mu taj posao neka ih puno pozdravi od mene.
slika
Zauvijek zahvalan
Aleksandar Jovanovic, Oslo.
AleksandarJovanovic1976@gmail.com

Tu imas dosta zanimljivosti

A ovo su bila pitanja:Hvala vam svima jos jednom prije 3 dana mi je stigla orginalna dokumentacija iz Bosne i Hercegovine o rjesenju prestanka drzavljanstva BiH urucila sam te dokumente ovdje u odjel za Strance i za 10 dana ocekujem dokaz o drzavljanstvu i pasos nove drzave ! Hvala vam svima jos jednom posebno: juris-legis

Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk2
_____________
Ismetahttps://epravo.ba/ispis-bosanskog-drzav ... ijena.html

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: čet lis 03, 2019 12:17 pm
Postao/la anamarija
Zdravo, odricanje od bosanskog drzavljanstva advokat, tema je Odricanje BiH državljanstva

Želeo bih da se prijavim za naturalizaciju. Za sada imam bosanskohercegovačko državljanstvo, ali ih više stvarno ne trebam. Tako da mogu rado bez njega. odricanje od BiH drzavljanstva cijena 2020

Na vebsajtu građanima stoji da je iseljenje samo neophodno, ako se ovo ne odvija automatski.

citat: odricanje od bosanskog drzavljanstva cijena
Morate se odreći svog prethodnog državljanstva ako nije automatski izgubljen putem naturalizacije prema stranom zakonu. U posebnim slučajevima, na primjer, ako razriješenje iz prethodnog državljanstva nije moguće u razumnom roku ili uopšte nije prihvaćeno, "multinacionalnost" je prihvaćena. Ovo važi i ako ste državljanin druge države članice Evropske unije ili Švajcarske. Ministarstvo civilnih poslova BIH - odricanje od bosanskog drzavljanstva

Zapravo, prema članu 17 Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine, bosanska državljanstvo se automatski izgubi kada primite drugu.Odricanje od drzavljanstva bosne i hercegovine
citat:
Član 17.
Državljanstvo BiH gubi se dobrovoljnim sticanjem drugog državljanstva, ukoliko se ne određuje drugačije bilateralnim sporazumom zaključenim između BiH i te države.

Da li ko zna je li moguće ovako uraditi odricanje od bosanskog državljanstva ? Odricanje od drzavljanstva BiH - Ministarstvo civilnih poslova BiH ispis iz drzavljanstva - Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: pet lis 04, 2019 5:39 pm
Postao/la steta
Nema od toga "automatski" nista, pa 1 milion ljudi sirom svijeta bi tako izgubilo BiH drzavljanstvo "automatski".

Moras sve licno

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: sub lis 05, 2019 2:15 pm
Postao/la pinoki
A šta mislite o ovome:
Državljanstvo Europske unije dobio milion ljudi
Članice Evropske unije 2016. godine dale su državljanstvo 995.000 ljudi; najveći rast bilježi Hrvatska

Stopa naturalizacije

Rumuni su grupa evropskih državljana koja je najčešće mijenjala državljanstvo, a slijedi ih 19.800 Poljaka.

Gotovo sve osim tri države članice zabilježile su rast odobrenih državljanstava u 2016. u odnosu na 2015, a najveći relativni skok bilježi Hrvatska, koja je narasla s 1.196 na 3.973 osobe, od kojih je 38,2 posto iz Bosne i Hercegovine, 18,5 posto iz Srbije i 4,4 posto iz Čilea. Najviše državljanstava odobrila je Italija (201.000), a najmanje Litvanija (176).

Hrvatska ima i najvišu stopu naturalizacije, koja iznosi 9,7 osoba na 100 stranih državljana. Taj se pokazatelj odnosi na omjer osoba koje su tokom godine dana stekli državljanstvo i broja stranih državljana u zemlji na početku godine. Hrvatsku slijede Švedska sa 7,9 i Portugal sa 6,5 novih državljana na 100 stranaca.

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: ned lis 06, 2019 3:15 pm
Postao/la steta
Najbolje je imati dva tri drzavljanstva ako se moze - ne znam da li moze dvojno drzavljanstvo bosna njemacka ?

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: uto lis 08, 2019 3:31 pm
Postao/la Granoff
@steta - zavisi kako sa kojom drzavom, vidis BIH i Hrvatska moze, moze i sa USA, moze sa niz drzava, sa nekim ne moze.

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: čet lis 10, 2019 9:20 am
Postao/la SarajLejdy
Upravo to, neke drzave (rijetke) zele odricanje od bosanskog drzavljanstva da bi se steklo drzavljanstvo npr Njemacke ili Austrije, vecina to ne zahtjeva.

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: sub lis 12, 2019 3:33 pm
Postao/la Grabovac
Zdravo svima!

Pa još jedno pitanje: Bosna i Hercegovina ne zahteva otpust iz državljanstva BiH za strance koji podnose zahtev za bosansko državljanstvo: da li to znači da ja mogu da zahtevam nazad državljanstvo Bosne i Hercegovine?

Svaki odgovor je više nego dobrodošao. Hvala unapred.

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: uto lis 15, 2019 2:35 pm
Postao/la Ella
Grabovac
Obrati pažnju na ovaj novi član:

§ 12a.
Osoba kojoj je državljanstvo Bosne i Hercegovine, radi sticanja ili zadržavanja državljanstva druge države, prestalo sa: ispisom iz bosanskog državljanstva, odricanjem od BiH držaljanstva ili otpustom od državljanstva BiH, može podnijeti zahtjev za ponovno sticanje bosanskohercegovačkog državljanstva, ako ispunjava uslove iz člana 9., osim uslova iz stava 1. tač. 1. i 2.., samo ako ima odobren privremeni boravak najmanje posljednju godinu na teritoriji BiH ili odobren stalni boravak.

A taj član 9 kaže : da poznaješ jezik bosne i hercegovine, da nisi osuđivan, da ne predstavljas prijetnju po Bosnu i Hercegovinu, da imaš primanja, da prihvatis pravni sistem i ustavnost BiH itd......

Znaci moze

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: čet lis 17, 2019 9:00 pm
Postao/la Granoff
Pa eto super novine, odreknes se BiH drzavljanstva pa ga steknes naknadno :-)

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: sri lis 23, 2019 10:23 am
Postao/la steta
To moze, samo da te gore u inostranstvu ko ne kontrolise, onda si nagrebusio :-)

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: čet lis 24, 2019 3:02 pm
Postao/la pinoki
Izasla lista najmocnijih pasosa na svijetu za 2019g garant ce biti isto i u 2020 / 2021

Najmoćnija državljanstva
Vodeće zemlje su Sjedinjene Američke Države, Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo

Indeks državljanstva je interaktivni alat, koji skuplja, prikazuje i rangira državljanstva svijeta.
Pruža uvid u 'moć pasoša', odnosno, broj zemalja u koje se pasošem te države može bezvizno putovati ili dobiti viza nakon dolaska.

Vodeće zemlje su Sjedinjene Američke Države, Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo. Na području uže regije najbolje je pozicionirana Hrvatska, čiji državljani mogu bezvizno putovati u 124 države svijeta. Slijede Srbija sa 104 države, Makedonija sa 101 državom, Crna Gora – 98, Bosna i Hercegovina - 94, Albanija – 91 i Kosovo čiji državljani mogu bezvizno putovati u 41 svjetsku državu.

Slika

Slika

Izvor: Al Jazeera

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: čet lis 24, 2019 4:01 pm
Postao/la pinoki
I tako u krugispis iz bosanskog drzavljanstva preko advokata, ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj - Koliko kosta odricanje bosanskog drzavljanstva - Dvojno drzavljanstvo Bosna Njemacka

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: pon stu 04, 2019 11:45 am
Postao/la izgubljena
Kolege danas mi je dostavljeno skenirano rjesenje o prestanku drzavljanstva BiH - zavrseno danas sve i krenulo putem poste prema meni sa DHL Express doce za 1 dan !!

Ljubim vas sve!

Re: Odricanje - Ispis iz bosanskog drzavljanstva u Njemackoj

Postano: uto stu 05, 2019 5:06 pm
Postao/la anamarija
Cestitam draga - sad mozes mene gore povuci :lol: