Stranica: 1/1.

Vlast KS tvrdi da je iznos rekordan: 6,6 miliona maraka za privredu !

Postano: sri tra 10, 2019 9:27 pm
Postao/la mrjur
Zaista top vijest !

Vlast KS tvrdi da je iznos rekordan: 6,6 miliona maraka za privredu i zapošljavanje

10. 04. 2019. u 17:49:00 Radiosarajevo.ba

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo upriličilo je danas javnu prezentaciju prijedloga programa podrške razvoju male privrede i zapošljavanju mladih.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici brojnih institucija i organizacija s iskustvom u implementaciji programa razvoja preduzetništva i zapošljavanja mladih.

Kako je tom prilikom istakao resorni ministar Haris Bašić, Ministarstvo privrede ove godine izdvaja 4,4 miliona maraka za programe podrške razvoju male privrede, te dva miliona maraka za zapošljavanje mladih.

“Vjerovatno je riječ o najvećem iznosu novčanih sredstava izdvojenih do sada za te svrhe. U cilju transparentne implementacije ovih sredstava kao i jačanja konkurentnosti, željeli smo otvoriti dijalog o podršci koju namjeravamo pružati maloj privredi i zapošljavanju mladih. Važna su nam mišljenja institucija i organizacija koje imaju iskustvo u toj oblasti, predstavnika industrijskog sektora, akademske zajednice, komora, međunardnih organizacija, udruženja. Željeli smo saslušati njihovu praksu i na temelju prijedloga dodatno unaprijediti ovogodišnje programe“, izjavio je ministar Bašić.

Po riječima ministra, ovogodišnji prijedlog programa Ministarstva privrede obuhvata i podršku kroz subvencije kamata i osiguravanja povoljnog kapitala za malu i srednju privredu, podršku novoosnovanim preduzećima, edukaciji i zapošljavanju u IT-industriji, ženskom preduzetništvu, a po prvi put i kreativnoj industriji.

Planirana je i podrška izgradnji preduzetničke infrastrukture, podrška omladinskim START UP firmama i dr.

Današnjem skupu prisustvovali su čelnici i predstavnici IT-sektora, privredne i obrtničke komore, Ekonomskog instituta, Udruženja poslovnih žena Bosne i Hercegovine, predstavnici kreativne industrije, te brojnih međunarodnih i domaćih organizacija i firmi koje implementiraju projekte podrške privredi, razvoju preduzetništva i zapošljavanja mladih.

Izvor: RadioSarajevo

Re: Vlast KS tvrdi da je iznos rekordan: 6,6 miliona maraka za privredu !

Postano: pon lis 28, 2019 6:36 pm
Postao/la muminovic
Super, hajde i to da vidimo

Re: Vlast KS tvrdi da je iznos rekordan: 6,6 miliona maraka za privredu !

Postano: čet stu 21, 2019 5:55 pm
Postao/la pinoki
Mene zivo zanima gdje je ta lova otisla.

Re: Vlast KS tvrdi da je iznos rekordan: 6,6 miliona maraka za privredu !

Postano: čet sij 16, 2020 3:24 pm
Postao/la steta
Kome je ovo dato, garant podobnim ?