Stranica: 1/1.

Nextbike otvorio stanicu i na Dobrinji

Postano: uto tra 11, 2017 9:21 pm
Postao/la muminovic
Zdrava vožnja: Nextbike otvorio stanicu i na Dobrinji

11. 04. 2017. u 15:25:00 Radiosarajevo.ba

Jedan od najvećih sistema gradskih bicikala, koji je prije nešto manje od godinu dana zaživio u Sarajevu, danas je otvorio novu stanicu u naselju Dobrinja.

Lokacija, koju je dodijelila Općina Novi Grad, na kojoj će biti postavljeni bicikli nalazi se s bočne strane sportske dvorane između Bulevara Mimar Sinana i Bulevara branilaca Dobrinje.

"Ovo je osma po redu Nextbike stanica u Sarajevu, a u ovoj godini planiramo otvaranje još jedne stanice na području Općine Stari grad, kao i uspostavljanje Nextbike sistema u Tuzli", izjavio je direktor projekta u BiH, Ahmed Ćerimović.

Prema mišljenju građana, sistem javnih bicikala je jedan od najboljih i najkorisnijih projekata koji je u posljednje vrijeme realiziran u našem gradu. Ovu statistiku potvrđuju i brojke od preko 22.000 realiziranih najmova i više od 56.000 pređenih kilometara u periodu od nepunih godinu dana.

"Drago nam je da su građani prepoznali brojne benefite korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva i da svakodnevno koriste Nextbike sistem, kao i da infrastrukturni projekti izgradnje biciklističkih staza prate i podstiču razvoj biciklizma u Sarajevu. Također je od velikog značaja i to da trend zdravog načina života i svijest o čuvanju okoline postaje sve prisutniji kod nas, što potvrđuje sve veći broj društeno-korisnih projekata koje realiziraju nevladine organizacije, udruženja i gradske institucije", dodao je Ćerimović.

Podsjećamo da je nedavno izgrađena i biciklistička staza koja vodi do naselja Dobrinja, što će olakšati korištenje bicikala, odnosno poboljšati mobilnost građana ovog dijela grada.


RadioSarajevo

Re: Nextbike otvorio stanicu i na Dobrinji

Postano: sri tra 19, 2017 9:27 am
Postao/la kayla
Ovo je super

Re: Nextbike otvorio stanicu i na Dobrinji

Postano: sub tra 22, 2017 3:40 pm
Postao/la supercalli
imal ovdje bajkera, ja biciklo vozim vec 10 godina