Avatar
muminovic
Postovi: 303
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 4:03 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Nextbike otvorio stanicu i na Dobrinji

uto tra 11, 2017 9:21 pm

Zdrava vožnja: Nextbike otvorio stanicu i na Dobrinji

11. 04. 2017. u 15:25:00 Radiosarajevo.ba

Jedan od najvećih sistema gradskih bicikala, koji je prije nešto manje od godinu dana zaživio u Sarajevu, danas je otvorio novu stanicu u naselju Dobrinja.

Lokacija, koju je dodijelila Općina Novi Grad, na kojoj će biti postavljeni bicikli nalazi se s bočne strane sportske dvorane između Bulevara Mimar Sinana i Bulevara branilaca Dobrinje.

"Ovo je osma po redu Nextbike stanica u Sarajevu, a u ovoj godini planiramo otvaranje još jedne stanice na području Općine Stari grad, kao i uspostavljanje Nextbike sistema u Tuzli", izjavio je direktor projekta u BiH, Ahmed Ćerimović.

Prema mišljenju građana, sistem javnih bicikala je jedan od najboljih i najkorisnijih projekata koji je u posljednje vrijeme realiziran u našem gradu. Ovu statistiku potvrđuju i brojke od preko 22.000 realiziranih najmova i više od 56.000 pređenih kilometara u periodu od nepunih godinu dana.

"Drago nam je da su građani prepoznali brojne benefite korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva i da svakodnevno koriste Nextbike sistem, kao i da infrastrukturni projekti izgradnje biciklističkih staza prate i podstiču razvoj biciklizma u Sarajevu. Također je od velikog značaja i to da trend zdravog načina života i svijest o čuvanju okoline postaje sve prisutniji kod nas, što potvrđuje sve veći broj društeno-korisnih projekata koje realiziraju nevladine organizacije, udruženja i gradske institucije", dodao je Ćerimović.

Podsjećamo da je nedavno izgrađena i biciklistička staza koja vodi do naselja Dobrinja, što će olakšati korištenje bicikala, odnosno poboljšati mobilnost građana ovog dijela grada.


RadioSarajevo

Avatar
kayla
Postovi: 75
Pridružen/a: pet srp 10, 2015 11:02 pm
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Nextbike otvorio stanicu i na Dobrinji

sri tra 19, 2017 9:27 am

Ovo je super

Avatar
supercalli
Postovi: 29
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 5:05 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Nextbike otvorio stanicu i na Dobrinji

sub tra 22, 2017 3:40 pm

imal ovdje bajkera, ja biciklo vozim vec 10 godina

Natrag na “Sarajevo”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.