Stranica: 1/1.

Zabranjeno zapošljavanje u Vladi KS do kraja godine

Postano: čet vel 02, 2017 9:08 pm
Postao/la muminovic
Zabranjeno zapošljavanje u Vladi KS do kraja godine

Vlada Kantona Sarajevo je na vanrednoj sjednici donijela zaključak po kojem nastavlja moratorij na nova upošljavanja (na neodređeno, određeno, po ugovorima o djelu i ostalim ugovorima).

To se odnosi na upošljavanja u svim kantonalnim organima uprave, upravama i upravnim organizacijama, u upravama i upravnim organizacijama koje se nalaze u sastavu ministarstava, javnim ustanovama, javnim fondovima, kantonalnim javnim komunalnim preduzećima, javnim preduzećima i rukovodiocima drugih budžetskih korisnika, bez prethodne saglasnosti Vlade KS do 31. decembra 2017.godine.

Vlada je zadužila sve resorne ministre da je obavijeste o svim datim saglasnostima za popune radnih mjesta u organizacijama, institucijama i pravnim licima u kojima vrše ovlaštenja nadzora nad zakonitošću rada i poslovanja o zaključenim ugovorima o djelu i ugovorima o povremenim i privremenim poslovima.

Rukovodioci svih budžetskih i vanbudžetskih korisnika dužni su da preduzmu sve aktivnosti radi penzionisanja svih uposlenika koji ispunjavaju jedan od uslova za odlazak u penziju, te o tome obavijeste Vladu Kantona Sarajevo, stoji u zaključku, saopćila je Press služba KS-a.

Radio Sarajevo

Re: Zabranjeno zapošljavanje u Vladi KS do kraja godine

Postano: pon vel 20, 2017 9:14 pm
Postao/la steta
hahaha kako kome :D

Re: Zabranjeno zapošljavanje u Vladi KS do kraja godine

Postano: uto tra 11, 2017 5:02 pm
Postao/la GoDaddy
a svaki dan neko novi osvane

Re: Zabranjeno zapošljavanje u Vladi KS do kraja godine

Postano: ned tra 23, 2017 6:11 pm
Postao/la pinoki
Zabranjeno za sve koji nisu clanovi stranaka