Avatar
mirni
Postovi: 85
Pridružen/a: pon lis 26, 2015 9:34 pm
Lokacija: Sarajevo
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Ibrahim Smajić: Povezanost sa višestrukim pljačkama u Španiji

sub ožu 26, 2016 7:09 pm

SARAJEVO, 26.9.2012

Ibrahim Smajić je javnosti na prostorima BiH postao poznat kada se prošle godine pojavio u Avaz Tornju sa torbom punom novca u raznim valutama.

slika

Ibrahim Smajić je osoba koja se povezuje sa višestrukim pljačkama u Španiji. Međutim, zbog nedostatka dokaza, nikad nije osuđen.

Prema riječima zaštitara i osoblja restorana u Avaz Tornju, riječ je o višemilionskom iznosu. Po nezvaničnim informacijama, novac kojim raspolaže Ibrahim Smajić je zarađen u Monte Carlu, po raznim kasinima. Pljačke sa kojim se povezuje na teritoriji Španiji nikad nisu dokazane niti je ikad bio osuđen za iste.

slika

Jedno područje kontroverze kasina je njihov odnos prema stopi kriminala. Brojni protivnici kasina tvrde da kasina pridonose i nastanku kriminala.

Pobjede pri kockanju se uglavno ne oporezivaju, tako da se kasino može zlouproabljivati i za pranje novca. Postoji bezbroj načina za pranje novca u kasinima.

slika

slika

Monte Carlo je omiljena evropska destinacija jet-seta, muzičkih, filmskih i modnih megazvijezda, koji dolaze ne samo iz Cannesa i ne samo ljeti, nego iz cijelog svijeta i tokom cijele godine. Oni koji inače sjede na brdu novca, rado sjede za kockarskim stolovima i u skupim restoranima, ili usidre svoju jahtu u svjetlima grada obasjanoj luci. Da oni koji svako malo skoknu do Monte Carla i ostave mu svog „sitniša“ od nekoliko desetaka hiljada eura moraju biti „teški“ bogataši, dokaz je i obična kafa. Ako su sa pratiljom, pa popiju po dvije šoljice, kafica ih košta približno 100 eura! Jer, ne plaća se kafa (kafa kao kafa, kažu čak i loša), nego mogućnost da se popije za stolom odmah do holywoodskog idola. Samo oni koji s lakoćom plate tu kafu mogu i da sanjaju da postanu vlasnici nekretnine u Monte Carlu, jer za stan veličine naših garsonjera ovdje treba izdvojiti nekih četiri miliona eura. Podrazumijeva se da je ostalo toliko novca da se i živi u gradu kojeg smatraju najskupljim gradom na svijetu.

Natrag na “Sarajevo”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.