Avatar
steta
Postovi: 286
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Irfan Smajić: Počeli radovi na sanaciji klizišta na Nahorevu

ned ožu 20, 2016 9:34 pm

Započeli su radovi na sanaciji klizišta u naselju Lasac na Nahorevu (Mjesna zajednica Pionirska dolina - Nahorevo). Projekt finansira Općina Centar sa 45.850 KM, dok je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo realizator i nadzor projekta.

„S polaganjem odvodnih i drenažnih cijevi smo krenuli od Koševskog potoka. Vremenski uvjeti nam otežavaju posao, jer po kiši nije moguće raditi s mehanizacijom na ovom strmom i blatnjavom terenu. Dnevno uspijemo položiti između 20 i 25 metara cijevi i, ukoliko to dozvole vremenske prilike, radove na sanaciji ovog klizišta planiramo okončati u roku od 45 dana. Nakon polaganja cijevi prokopani teren ćemo vratiti u prvobitno stanje a višak materijala odvući na gradsku deponiju“, kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta.

Prema glavnom projektu, tokom sanacije ovog klizišta bit će položeno po 300 metara cijevi za odvod i drenažu te ugrađena reviziona okna radi lakšeg čišćenja i održavanja sistema.

Urađen je i projekt monitoringa klizišta koji se obavlja nakon urađene sanacije kako bi se mogla izvršiti procjena uspješnosti izvedenih radova, saopćeno je iz Općine Centar sarajevo.

slika

slika

Radiosarajevo.ba
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!

Avatar
muminovic
Postovi: 274
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 4:03 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Irfan Smajić: Počeli radovi na sanaciji klizišta na Nahorevu

uto ožu 22, 2016 3:56 pm

Dobar momak Ifran Smajic, super je da je to pokrenuo sta su do sada cekali

Natrag na “Sarajevo”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.