Stranica: 1/1.

Rušenje Erdogana

Postano: pet kol 10, 2018 11:18 pm
Postao/la Shahab
Osnovno pitanje jeste ko upravlja Zapadom. Ko vuče konce i donosi odluke. Ko su to pojedinci koji biološki i ekološki uništavaju život na zemlji. Ko kreira kapitalistički krematorij. Kapitalistička bankarska oligarhija krenula je u novi pokušaj rušenja Erdogana. Nakon propalog vojnog udara koji je organizovala američka duboka država a finansirala kraljevska porodica UAE, sada se Erdogan ruši kombinacijom finansijskog pritiska i širenja panike. U vojni udar uloženo je 5 milijardi sada možda ulažu 500 milijardi dolara. Čitam lihvarski i kapitalistički Bloomberg koji poslije prenose portali iz trećerazrednih zemalja poput Bosne. U turskim bankama nema dolara, u Istanbulu jedna banka nije imala 5000 usd, kriza gora od grčke, Turska propala.....Ne postoji portal ili televizija koja ne govori o padu turske lire i inflaciji od 15 %. Čak i kompromitovani i nepismeni i nebitni bosanski mediji nesvjesno učestvuju u scenariju. Navodno investitori povlače novac iz Turske jer sumnjaju u nezavisnost centralne banke. Glupost na nivou crtanog filma. Tačno se zna ko upravlja globalnim tokovima novca. To nisu nikakvi nezavisni investitori koji slijede zakonitosti ekonomske nauke nego ekskluzivno tajno društvo bankara koje je misteriozno povezana sa cionizmom i kojim se upravlja iz jednog centra. Žele Tursku porobiti dužničkim ropstvom. Kada je Erdogan odlučio da Tursku izvede iz kolonijalnog statusa i kada je postao potencijalni problen za Izrael krenuli su napadi. Sada je to otvoreni rat između navodnih NATO saveznika. Globalna finansijska oligarhija masovno povlači novac i tako stvara krizu turske valute. Novac povlače Saudijci i Amerikanci i domaća peta kolona naslonjena na Zapad. Istovremeno medijski se spinuje panika i nezadovoljstvo. Erdogan mora naći novac da refinansira unutrašnje dugove i bilanse banaka. U konačnici ne mogu mu ništa i bit će to četvrti neuspjeli pokušaj rušenje Erdogana. Manipulacija valutom i dugom u suštini je trivijalna stvar za naciju koja ima tako izraženu kolektivnu svijest kao što su Turci. Na vrijeme su našli alternativu i blagovremeno transformisali zemlju u industrijsku polusilu. Ako jeftinom energijom iz Irana i Rusije zatvore energetski deficit njihove robe ostaju globalno konkurentne i tražene. To je ključ njihovog ekonomskog opstanka i nezavisnosti. U ovoj borbi podržavam Tursku jer se sukobljava sa međunarodnom finansijskom oligarhijom, banksterima i kapitalizmom u svojoj destruktivnoj lihvarskoj formi.

Re: Rušenje Erdogana

Postano: ned kol 12, 2018 9:42 pm
Postao/la bluemore
Krenula je stoka da ga rusi !

Re: Rušenje Erdogana

Postano: pon kol 13, 2018 3:09 pm
Postao/la Shahab
Amerika je u goroj situaciji od Turske ali kako su anglosaksonci majstori propagande, nametanja sebe i davljenja drugog to nije u fokusu pažnje. Izmislili.su kreativno računovodstvo da bi manipulisali tokovima novca. Amerika nema realan rast ekonomije, ništa ne proizvodi, praktično sve uvozi iz Kine i ima najveći degicit na svijetu. BDP se napumpava stalnim zaduživanjem i monopolom štampanja dolara. Danas je ukupan dug Amerike prešao 105 % BDP-a. Za 5 godina iznosit će 150 %. U stvari radi se o velikoj Ponzijevoj shemi koja je pred eksplozijom. Istovremeno u Turskoj se stvara panika zbog duga od 28% BDP-a i to u zemlji koja ima realan sektor i ekonomiju rada.

Re: Rušenje Erdogana

Postano: sub kol 18, 2018 7:24 am
Postao/la Shahab
Motivi za rušenje Erdogana, bolje rečeno nezavisnog kursa Turske, toliko su jaki, da ne postoji šansa da se nađe kompromisno rješenje. Ili će srušiti Erdogana i samim time Tursku ili će Turska opstati kao nezavisna država.
U ovoj sedmici Erdogan je dobio 15 milijardi dolara od Katara i 4 milijarde dolara od Kine.

https://www.dailysabah.com/economy/2018/08/18/turkey-to-continue-diversifying-partnerships-with-europe-china-middle-east-and-russia

https://www.dailysabah.com/business/2018/08/17/china-offers-support-to-turkey-says-economic-difficulties-temporary

Re: Rušenje Erdogana

Postano: pet ruj 07, 2018 7:49 pm
Postao/la kamenispavac
Tacno tako

Re: Rušenje Erdogana

Postano: sri tra 10, 2019 9:31 pm
Postao/la mrjur
Slazem se i ja

Re: Rušenje Erdogana

Postano: sub sij 11, 2020 3:45 pm
Postao/la sarajevskibehar
Sva sreca nista od rusenja gromade !