Stranica: 1/1.

Na istoku ništa novo

Postano: sri lip 20, 2018 9:11 am
Postao/la Shahab
http://www.zurnal.info/novost/21222/ukida-se-krivicno-djelo-za-koje-su-optuzeni-sarajlic-kukic-i-zukic

Narod je zaslužio ovu kaznu.Vrana vrani ne kopa oči. Narodne poslovice govore više od svake studije i analize. Razne kombinacije alfabetskog sloga tri slova ne mogu sakriti istinu da su svima motivi isti. SDA, PDA, SBB, SDP, HDZ, UJO, KPZ, FXY....svi su oni identične matične ploče. Paraziti i prevaranti, pripadnici političke klase, koji prodaju prašinu i bacaju ublehe, sa jedinim motivom brzog i laganog novca na štetu zajednice. To je standardna i dugotrajna istina. Opasna je činjenica što ne postoji čista i zdrava alternativa kojoj je interes društvena zajednica uređena prema zakonima i procedurama. Tu prvenstveno mislim na lažne vjernike, lažne intelektualce i lažne patriote koji uzurpiraju medije i institucije. Max Weber je govorio da je snaga Zapada u stručnim ljudima koji upravljaju institucijama. Kod nas je bolje da nemamo nikakve institucije, nego ovakve kakve imamo. Državu su pretvorili u šalter salu, a svoje privatne interese u javne projekte.

Re: Na istoku ništa novo

Postano: sri lip 20, 2018 8:40 pm
Postao/la Ella
Svaka cast politicarima, tako i treba.

Uredno su pobjedili na demokratskim izborima.

Re: Na istoku ništa novo

Postano: uto lip 26, 2018 2:56 am
Postao/la Shahab
Kolektivna psihoza je u fazi potpune depresije. SDA sistemski realizuje projekat kriminalizacije i klerikalizacije društva rušenjem kriterija i tekovina sekularnog naslijeđa socijalističkog sistema. Promoviše se orijentalizam i osmanofilija što je katastrofa. Pojedinac je dezorijentisan u uslovima borbe za preživljavanje u ekonomiji geta koja postoji od rata do danas. Jedini izlaz je bijeg u Njemačku ili Austriju. Baš kao i milioni Arapa, Afganistanaca, Iranaca, Afrikanaca koji bježe iz svojih verzija orijentalnih logora. To je klasična ekonomska migracija , putem koji postoji već dekadama. Bježi se u uređena germanska društva koja su prirodne pretvorili u socijalne zakone. Sve je postavljeno tako da sistem ne funkcioniše, pa i činjenica da je opozicija gora od SDA. Još jedna zabluda je pomoć sa Zapada. Njih zanima tržište za njihove banke i robe i ništa više, što je pokazao zakon o akcizama. U prečutnom su dogovoru sa domaćim političkim ološem i svi se namiruju pljačkanjem izbezumljene fukare naroda. To je kapitalizam koji ždere ljude i uništava prirodu. Hodže o tome ne drže hutbe. Kada je taj isti narod rušio tekovine sekularnog i socijalističkog društva zamišljao je sutrašnjicu kao nacionalni i potrošački raj. Preko noći, pod uticajem pokvarenih novinara, radnici su postali nacionalisti. Danas imaju što su zaslužili. Vlast hodža i kriminalaca. Poniženi tumaraju po prljavim i zagađenim gradovima, ali još uvijek narkotizovani otrovom nacionalizma.

Re: Na istoku ništa novo

Postano: čet lip 28, 2018 4:44 pm
Postao/la sarajlija
Shahab je napisao/la:Kolektivna psihoza je u fazi potpune depresije. SDA sistemski realizuje projekat kriminalizacije i klerikalizacije društva rušenjem kriterija i tekovina sekularnog naslijeđa socijalističkog sistema. Promoviše se orijentalizam i osmanofilija što je katastrofa. Pojedinac je dezorijentisan u uslovima borbe za preživljavanje u ekonomiji geta koja postoji od rata do danas. Jedini izlaz je bijeg u Njemačku ili Austriju. Baš kao i milioni Arapa, Afganistanaca, Iranaca, Afrikanaca koji bježe iz svojih verzija orijentalnih logora. To je klasična ekonomska migracija , putem koji postoji već dekadama. Bježi se u uređena germanska društva koja su prirodne pretvorili u socijalne zakone. Sve je postavljeno tako da sistem ne funkcioniše, pa i činjenica da je opozicija gora od SDA. Još jedna zabluda je pomoć sa Zapada. Njih zanima tržište za njihove banke i robe i ništa više, što je pokazao zakon o akcizama. U prečutnom su dogovoru sa domaćim političkim ološem i svi se namiruju pljačkanjem izbezumljene fukare naroda. To je kapitalizam koji ždere ljude i uništava prirodu. Hodže o tome ne drže hutbe. Kada je taj isti narod rušio tekovine sekularnog i socijalističkog društva zamišljao je sutrašnjicu kao nacionalni i potrošački raj. Preko noći, pod uticajem pokvarenih novinara, radnici su postali nacionalisti. Danas imaju što su zaslužili. Vlast hodža i kriminalaca. Poniženi tumaraju po prljavim i zagađenim gradovima, ali još uvijek narkotizovani otrovom nacionalizma.


Drugar, citam tvoje postove, fenomenalni su !

Uvijek pogodis u samu srz !

Svaka ti cast

Re: Na istoku ništa novo

Postano: sub lip 30, 2018 9:00 pm
Postao/la Shahab
Hvala. Lijepo je znati da smo istomišljenici.

Re: Na istoku ništa novo

Postano: pon srp 02, 2018 3:17 pm
Postao/la kamenispavac
Shahab je napisao/la:Hvala. Lijepo je znati da smo istomišljenici.


i ja dijelim tvoje misljenje