Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Sirija

ned tra 15, 2018 7:38 am

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/svijet/haidar-diab-da-su-napadnute-iranske-snage-to-je-moglo-izazvati-treci-svjetski-rat/296956

Teško je razdvojiti stvarnost od medijskog spinovanja koje je postalo sastavnim dijelom medijskog rata i kojim se koriste svi akteri borbe. Sve se radi prema prethodno pripremljenom scenariju namjenjenom internoj javnosti. Očigledna "false flag" operacija engleske obavještajne službe isceniranja hemijskog napada trebala je biti pretekst za izazivanje velikog sukoba Rusije i Amerike u Siriji. Na to je upozorio najmoćniji ruski general i tvorac njihove nove doktrine ratovanja pokazane u Ukrajini i Siriji, Valerij Gerasimov prije tačno mjesec dana ( http://www.bhrt.ba/vijesti/svijet/rusija-ce-reagovati-ako-sad-napadnu-siriju/ ). Dakle Rusi su znali i čekali i pripremili se za napad. Cilj je trebalo da bude masovno bombardovanje Damaska i likvidacija Bašara Asada. U Damasku i okolini važnije infrastrukture raporedili su mobilne sisteme PVO Pantsir S 2 koji su odbili napade. Napadnuto je 27 meta, uključujući i lokaciju Bašara Asada. Oboreno je 70% od 103 ispaljena projektila, gdje je od 71 rakete ispaljene na šest vitalnih aerodroma, oboreno 64 rakete.To govore izvori američkih ratnih veterana na njihovom zvaničnom portalu. Tri pogođene lokacije su objekti napušteni još 2013 godine koji ne predstavljaju nikakvu štetu za sirijsku vojsku i mogućnost daljneg ratovanja. U suštini radi se o pripremama za veliki rat sa Iranom. Američki generali u Pentagonu, američke patriote, u zadnjem trenutku izbjegli su direktni napad na iranske pozicije u Siriji i odložili veliki rat. Ovo je tek početak a pravu eskalaciju predstavlja transfer ruske tehnologije prema Iranu i Siriji kojim se blokiraju prilazni putevi izraelskoj avijaciji iz Azerbejđana, Gruzije i Saudijske Arabije, država pod izraelskom kontrolom. To uključuje S 300 za Siriju i lovce pete generacije SU 27 za Iran.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=yHM7fq1lfrQ
Mobilni POV sistemi Pantsir S 2 koji brane sirijske aerodrome.

Avatar
izgubljena
Postovi: 143
Pridružen/a: čet sij 14, 2016 2:46 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Sirija

ned tra 15, 2018 4:00 pm

Kamo srece da je jedan ovakav napad bio 1991 g na Srbiju, kad je pocinjao rat.

Sad bi smo svi mi bili daleko bogatiji, i u boljem polozaju.

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Sirija

sri tra 25, 2018 6:14 pm

Imperijalističke snage u savezu sa klerofašistima napadaju sekularni i socijalistički režim Sirije. To je suština. Nema tu nikakvog paralelizma sa našom situacijom osim u činjenici da sve što se desilo i u našem ratu nije bilo mimo volje velikih sila. Da su oni tako htjeli rata ne bi bilo.

Avatar
muminovic
Postovi: 303
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 4:03 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Sirija

sub svi 12, 2018 11:41 am

Shahab je napisao/la:Imperijalističke snage u savezu sa klerofašistima napadaju sekularni i socijalistički režim Sirije. To je suština. Nema tu nikakvog paralelizma sa našom situacijom osim u činjenici da sve što se desilo i u našem ratu nije bilo mimo volje velikih sila. Da su oni tako htjeli rata ne bi bilo.


Dijelim tvoje misljenje

Natrag na “Politika”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.