Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Gensek Amir

čet vel 23, 2017 7:29 am

slika
Stranački idioti iftare.

http://novi.ba/clanak/117970/koliko-je-zapravo-bogat-amir-zukic

Istog trenutka kada je javnost obavjestio da je na parainstitucionalnom vašaru u Vijećnici odlučeno da se ide u reviziju tužbe protiv Srbije, Bakir Izetbegović je poslao poruku podrške svom najbližem saradniku i de facto drugom čovjeku SDA, da izdrži u pritvoru i dokaže svoju nevinost.
Površna analiza na internetu dokazuje suštinu i međusobnu povezanost dva događaja, potrebno je samo malo logike i analitike. Jasno je da ne postoje novi dokazi za pobjedu u procesu pred međunarodnim sudom, kao ni politička volja Zapada da se Srbija osudi. Šanse su ravne situaciji da FK Sarajevo pobjedi Borussiu Mönchengladbach u ligi Evrope. Za deset godina partijski idioti na čelu sa Bakirom Izetbegovićem nisu uradili ništa na prikupljanju dokaza i lobiranju potrebnom da se pobjedi na jednom takvom kompleksnom procesu u kojem su involvirane pravne ekspertize i zamršeni međunarodni politički interesi. Ali zato jesu krali, pljačkali i uživali u vlasti koju su dobili lažima i prevarama o islamu, Bosni i Bošnjacima. Baš kao što je prevara cjelokupna histerija oko revizije, koja se tempira u svrhu medijske hipnoze kako bi se skrenula pažnja nervoznog naroda koji radi za 300 eura koliko iznosi subotnji džeparac pripadnika zlatne mladeži SDA.
Za deset godina tokom kojih nisu uradili ništa za državu i narod, Amir Zukić je napravio luksuzni objekat na pet etaža u centru Sarajeva, rezidencijalni objekat u Visokom sa teniskim terenom, bazenom i zološkim vrtom i još stigao da magistrira i napiše knjigu. Pravi renesansni genije ravan Michelangelu.
Sudbina i nemar aktera, potvrdili su surovu istinu tokom jedne minute pres konferencije SDA. Krokodilske suze i blefiranje za nesretnu sudbinu stotina hiljada pobijenih i propalih građana BiH i istovremeno nezajažljiva pohlepa, beskrupuloznost, sebičnost i neznanje stranačkih idiota koji putem SDA čitavu državu vode u sunovrat.
Čitava ta generacija stranačkih idiota i ludaka je opasna i destruktivna. Njihovo ponašanje i razmišljanje je nedopustivo u zdravom društvu. Njemački predsjednik Wulff je podnio ostavku zbog sumnje da je bio u sukobu interesa zbog računa za večeru u iznosu od par stotina eura ( http://www.dw.com/hr/njema%C4%8Dki-predsjednik-podnio-ostavku/a-15747694 ). To je ambijent evropske pravne države koju orijentalni trovači iz partitokratije patološki mrze, jer u kojem bi biznisu, osim u biznisu bosanske politike, Amir Zukić za deset godina zgrnuo toliko bogatsvo i moć. Isti su i njihovi klonovi iz SDP, SBB, HDZ, DF.... Razlika je samo u nijansi, crvena, zelena, plava, narandžasta. Parola politike više nije "hljeba bez motike", parola stranačkih idiota je "milioni bez motike". Pljačka, nepotizam, ubistva, nelegalne trgovine...čitava lepeza patološkog kriminala koji se maskira nacionalističkim transom i vjerskom demagogijom korumpiranih medija pod kontrolom političkih kriminalaca.

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Gensek Amir

sub vel 25, 2017 9:55 pm

Nije prošlo ni dva dana od podnošenja zahtjeva za reviziju presude pred međunarodnim sudom u Hagu, Bakir Izetbegović već nudi ruku pomirenja svojim "srpskim neprijateljima". Prepao se neizvjesnosti i posljedica svog poteza. Prepao se da ne bude posljedica zbog prinudnog "talasanja". Naravno za svoju ličnu sudbinu. Odmah panični povratak u lijepi i komforni satus quo. Istovremeno njegovi telali na medijima opravdavaju potez kao neminovan i nezbježan. Jedna priča za svoj narod, druga priča za Srbe, treća priča za strance. Istovremeno sviju vara i svima laže kao dijete prepadnuto posljedicama nestašluka, infantilnim lažima kupuje vrijeme. Danas da Bakir Izetbegović kaže da je mlijeko bijelo, niko mu ne bi vjerovao.
Dok se javnost bavi lažnim traganjem za pravdom dotle društvo grca u besparici zbog jednostavnog razloga koji može prepoznati svaki matematički obrazovan pojedinac. Odivi novca su veći od priliva novca zbog lopovskog ekonomskog sistema zasnovanog na kamati. Kamata nema pokrića u novčanoj masi, dakle svaki dug koji sadrži kamatu uzrokuje kontrakciju novčane mase. To je razlog besparice i propadanja. Novac iz zemlje odlazi u inostranstvo putem duga i još gore putem kamate koja nema pokrića u novčanoj masi. Odgovor stranačkih idiota na ovaj fenomen ne postoji. Niti imaju hrabrosti niti znanja da se suprotstave tragediji novčanog toka koji je čitav narod nepovratno zarobio u besparici. Potvrda ove teorije jeste u diskusiji oko Centralne banke koja odbija da milijarde eura narodnih para koje se drže u njemačkim i engleskim bankama vrate u zemlju, odnosno da saniraju narodnu besparicu. Njihov je jedini vitalni interes da sarađuju sa međunarodnim sistemom pljačke zarad opstanka na vlasti. Zauzvrat međunarodne gazde ih isplate tako što ih puste da pljačkaju sosptveni narod. To je suština naše stvarnosti.

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Gensek Amir

ned vel 26, 2017 1:07 pm

Navodno članovima predsjedništva iz Haga je stiglo pismo kojim se od svakog člana traži izjašnjenje vezano za pokrenutu reviziju. Ako je tako onda se radi o trenutnom matiranju Bakira Izetbegovića i njegovog diletantskog okruženja. Oni ne razumiju mentalitet pravnih institucija koji je zasnovan na preciznim procedurama i formalizmu. Naravno u njihovom feudalnom svijetu pravni poredak ne postoji, pravo je izjednačeno sa njihovom voljom. U modernom svijetu je sve suprotno orijentalnom feudalizmu. Ne toleriše se improvizacija i samovolja. Nakon diletantizma u Srebrenici i Stocu, koji su rezultirali teškim porazima i poniženjem, ovakav diletantski pristup reviziji presude nije nikakvo iznenađenje.

Avatar
steta
Postovi: 297
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Gensek Amir

uto vel 28, 2017 11:47 pm

Nesposobni jbg drug
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!

Avatar
muminovic
Postovi: 303
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 4:03 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Gensek Amir

sri ožu 01, 2017 4:55 pm

Jako dobar tekst.

A pazi incijative koju je danas donjeo CIN

CIN traži da političari objave svoje poreske prijave

Zbog sve češće prakse stavljanja privatnih poslovnih interesa ispred javnih potreba, grupa nagrađivanih istraživačkih novinara iz 20 zemalja svijeta danas šalje svojim političarima jedinstven zahtjev. Od njih traže da objave svoje godišnje porezne prijave kako bi građani mogli saznati koliko su zaradili i koliko su poreza platili njihovi politički predstavnici.

Političari će svoje odgovore slati na poseban portal, gdje će ih moći vidjeti svi koji to žele.

Piše: Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)

Među njima su i novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) koji će objavu poreznih prijava prvo tražiti od 57 državnih parlamentaraca.

„Jako je važno da građani znaju odakle političarima novac i da li plaćaju porez na te iznose. Njih su izabrali građani, oni ih i plaćaju i zato imaju pravo znati i da li njihovi politički predstavnici poštuju zakone koje su sami izglasali“, kaže zamjenica urednika CIN-a Mirjana Popović.

Zahtjevi za sve zemlje bit će istovremeno poslati na e-mailove oko 7.000 političara iz 20 zemalja preko web-platforme na kojoj će građani moći vidjeti kome je poslat zahtjev i ko je na njega odgovorio. To će biti prva faza projekta, a organizatori se nadaju da će rezultati privući i druge zemlje da učine isto. Ovom kampanjom koordinira Finance Uncovered, londonska medijska organizacija koja istražuje korupciju, porezne zloupotrebe i slučajeve pranja novca.

Praksa redovne objave prijavljenih i plaćenih poreza među izabranim parlamentarcima već postoji u Finskoj, Norveškoj, Švedskoj i Pakistanu.

Ideja za ovakav projekt je došla upravo od pakistanskog novinara Umara Cheemae koji je prije pet godina tražio od 446 političara svoje zemlje da građanima stave na uvid ove podatke. Samo dvoje je odgovorilo na zahtjev, ali Cheema nije odustao i preko izborne komisije je tražio njihove porezne brojeve. Uz pomoć „zviždača“, ljudi koji su mu pomogli da dođe do ovih informacija, Cheema je otkrio da oko 70 posto pakistanskih poslanika, a među njima i predsjednik države i 34 ministra, nisu plaćali poreze. Zahvaljujući njegovom istraživanju, danas svaki političar u ovoj zemlji stavlja na uvid javnosti svoje poreske podatke. I ne samo oni. Podaci o porezima svih građana se javno objavljuju svake godine i svi ih mogu pogledati.

„Dužnost novinara je da podsjeća političare da su odgovorni građanima. Finansijski integritet političara je jako važan – bez njega oni samo brane interese bogatih. Ova kampanja će im vratiti ono što su izgubili – povjerenje građana“, kaže Cheema.

Ovako je Pakistan postao transparentniji od Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država čiji je predsjednik Donald Trump nedavno odbio staviti na uvid biračima svoju poresku prijavu.

Zemlje čiji istraživački novinari traže od svojih političara da objave svoje porezne prijave su: Mađarska, Argentina, Armenija, Brazil, Južna Afrika, Indija, Kenija, Egipat, Čile, Kostarika, Gvatemala, Indonezija, Nigerija, Sijera Leone, Venecuela, Uganda, Rusija, Velika Britanija, Ukrajina i Bosna i Hercegovina.

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Gensek Amir

sri ožu 01, 2017 5:32 pm

muminovic je napisao/la:Jako dobar tekst.

A pazi incijative koju je danas donjeo CIN

CIN traži da političari objave svoje poreske prijave

Zbog sve češće prakse stavljanja privatnih poslovnih interesa ispred javnih potreba, grupa nagrađivanih istraživačkih novinara iz 20 zemalja svijeta danas šalje svojim političarima jedinstven zahtjev. Od njih traže da objave svoje godišnje porezne prijave kako bi građani mogli saznati koliko su zaradili i koliko su poreza platili njihovi politički predstavnici.

Političari će svoje odgovore slati na poseban portal, gdje će ih moći vidjeti svi koji to žele.

Piše: Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)

Među njima su i novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) koji će objavu poreznih prijava prvo tražiti od 57 državnih parlamentaraca.

„Jako je važno da građani znaju odakle političarima novac i da li plaćaju porez na te iznose. Njih su izabrali građani, oni ih i plaćaju i zato imaju pravo znati i da li njihovi politički predstavnici poštuju zakone koje su sami izglasali“, kaže zamjenica urednika CIN-a Mirjana Popović.

Zahtjevi za sve zemlje bit će istovremeno poslati na e-mailove oko 7.000 političara iz 20 zemalja preko web-platforme na kojoj će građani moći vidjeti kome je poslat zahtjev i ko je na njega odgovorio. To će biti prva faza projekta, a organizatori se nadaju da će rezultati privući i druge zemlje da učine isto. Ovom kampanjom koordinira Finance Uncovered, londonska medijska organizacija koja istražuje korupciju, porezne zloupotrebe i slučajeve pranja novca.

Praksa redovne objave prijavljenih i plaćenih poreza među izabranim parlamentarcima već postoji u Finskoj, Norveškoj, Švedskoj i Pakistanu.

Ideja za ovakav projekt je došla upravo od pakistanskog novinara Umara Cheemae koji je prije pet godina tražio od 446 političara svoje zemlje da građanima stave na uvid ove podatke. Samo dvoje je odgovorilo na zahtjev, ali Cheema nije odustao i preko izborne komisije je tražio njihove porezne brojeve. Uz pomoć „zviždača“, ljudi koji su mu pomogli da dođe do ovih informacija, Cheema je otkrio da oko 70 posto pakistanskih poslanika, a među njima i predsjednik države i 34 ministra, nisu plaćali poreze. Zahvaljujući njegovom istraživanju, danas svaki političar u ovoj zemlji stavlja na uvid javnosti svoje poreske podatke. I ne samo oni. Podaci o porezima svih građana se javno objavljuju svake godine i svi ih mogu pogledati.

„Dužnost novinara je da podsjeća političare da su odgovorni građanima. Finansijski integritet političara je jako važan – bez njega oni samo brane interese bogatih. Ova kampanja će im vratiti ono što su izgubili – povjerenje građana“, kaže Cheema.

Ovako je Pakistan postao transparentniji od Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država čiji je predsjednik Donald Trump nedavno odbio staviti na uvid biračima svoju poresku prijavu.

Zemlje čiji istraživački novinari traže od svojih političara da objave svoje porezne prijave su: Mađarska, Argentina, Armenija, Brazil, Južna Afrika, Indija, Kenija, Egipat, Čile, Kostarika, Gvatemala, Indonezija, Nigerija, Sijera Leone, Venecuela, Uganda, Rusija, Velika Britanija, Ukrajina i Bosna i Hercegovina.


Ispravan put. Provjera tokova novca pripadnika političke klase neminovno vodi do zločina prema narodu. Metodologija je jednostavna, istovremeno se provodi provjera zvaničnih i legalnih prihoda pripadnika političke klase i vještači se vrijednost imovine stečene u datom periodu. Očigledan nesrazmjer između imovine i zvaničnog prihoda definiše koruptivni i kriminalom stečeni novac. Uz napomenu da imovina u vidu nekretnina predstavlja 1/3 opljačkanog novca, ostatak je u kešu. To je mentalitet balkanskih primitivaca iz političke klase koji imaju pristup "političkom-javnom" lagano stečenom i brzom novcu. Dakle ako ima zvanično u nekretninama 1 milion eura, u šteku ima još 2 miliona eura.

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Gensek Amir

pon ožu 13, 2017 9:36 pm

Jedna od tački optužnice navodi da je Zukić kod kuće u regalu držao pištolj bez papira.
Nelegalno oružje strogo kažnjivo po krivičnom zakonu.
Ovo prerasta u komediju, kada se uzme u obzir politička pozicija koju vrši, praktički drugi čovjek SDA, bolje je reči tragikomedija. Potvrda teze da je kod bošnjaka nadzemlje gore od podzemlja.

Natrag na “Politika”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.