Stranica: 1/1.

Koruptivne bande organizovane kao političke stranke

Postano: ned sij 15, 2017 5:16 pm
Postao/la Shahab
slika
Potrebno je uvesti krivično djelo "lažno predizborno obećanje". Krivičnim zakonom tretirane su sve vrste prevara, osim najozbiljnije prevare koja uzrokuje društvenu štetu sa nesagledivim posljedicama putem koje grupica pripadnika ppolitičke klase uništava budućnost nekoliko generacija.

Novinar njemačkog Der Spiegel-a Keno Versack bosanske stranke na vlasti definisao je kao KORUPTIVNE BANDE kojima upravljaju egomanijaci. Njemački konkretno i istinito. Udruženja zločinaca, pljačkaša, prevaranata........ To je suština svih problema i društvenih patologija. Zbog njih živimo u bijedi, nemamo vode, sigurnosti, posla i pravde. Saučesnik u propasti i pljački su mediji koji skreću fokus na te barabe predstavaljajući ih kao subjekte solucije i rješenja za egzistencijalne probleme populacije. Jedan je beogradski kriminalac izrekao istinitu definiciju, mi smo jedini narod (narodi Balkana) koji demokratski dobrovoljno biraju lopove koji će ih pljačkati. Oni su jedino solucija za pljačku i ličnu korist nauštrb zajednice. Kriv je i narod koji za razliku od civiliziranih nacija državu doživljava kao prolaznu kategoriju. I tako iz izbora u izbore, jednu zabludu zamjenimo drugom zabludom. Smjenjuju se generacije pljačkaša, profesionalnih prevaranata, pripadnika političke klase.
Propala država kojom upravljaju koruptivne bande organizovane u političke stranke. Tako nas gledaju civilizirane države.

slika
Zaista je papak pojedinac koji od ovih tipova očekuje bilo kakvu soluciju...

slika
Ne zna se čiji je u čijoj....

Re: Koruptivne bande organizovane kao političke stranke

Postano: ned sij 22, 2017 3:10 pm
Postao/la agra
vrlo dobro napisano

Re: Koruptivne bande organizovane kao političke stranke

Postano: uto sij 24, 2017 5:45 pm
Postao/la steta
cak sta vise odlicno..nazalost istina..

Re: Koruptivne bande organizovane kao političke stranke

Postano: sub sij 28, 2017 12:09 pm
Postao/la muminovic
Dobra ekipa, moze se snimiti film "Dobar posao u BiH" :-)

Re: Koruptivne bande organizovane kao političke stranke

Postano: ned vel 05, 2017 7:43 am
Postao/la Shahab
slika

Političari i njihova svita koja se stručnom terminologijom naziva partitokratija pretvorili su BiH u Indiju, društvo kati i robovlasništva. Svi mi koji nismo članovi stranke postali smo njihovi robovi. Društvo je pretvoreno u formu radnog logora, u kojem stranački begovi tlače i pljačkaju raju.
Partijski idioti su najveće zlo i neprijatelji običnog građanina. Neznanje, pokvarenost i korumpiranost istovremeno. Tri u jednom.

Re: Koruptivne bande organizovane kao političke stranke

Postano: sub vel 11, 2017 9:14 am
Postao/la Shahab
U čitavoj Evropi eksplodiraju takozvani anti establishment pokreti i političari. Poput Ivana Pernara u Hrvatskoj. Čak je i Trump neka vrsta pobune američkog naroda protiv korumpiranom establišmenta. Samo u BiH sve se vrti u krugu bezidejnosti i statike. U kolo su se uhvatili kriminalni političari i još gori mediji. Medijskom torturom nameće se vještačka atmosfera u kojoj laž zamjenjuje istinu, jedni te isti pokvarenjaci tzv. lideri iznova se recikliraju. U prostor se emitira medijski otrov lažnih dilema Fahro, Bakir, Željko, Nikšić.... dok se u stvarnom životu stvara "Indija".. na jednoj strani feudalna partitokratija koja pljačka državnu imovinu i svi ostali koji su njihovi kmetovi. Šta jedan običan građanin ima od političke stranke? Ništa. To su prevaziđene forme organizacije u doba trenutnog protoka informacija i društvenih mreža. Političke stranke su koruptivne bande. Samo totalni papak ima očekivanje od tih varalica. Nama je spas EU jer ipak predstavlja sistem vrijednosti i omogućava slobodu pokreta i šansu za pojedinca.