Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

"Naše nasilje i vaše nasilje" srednjovjekovna inkvizicija SDA seljaka

pon lis 10, 2016 8:00 pm

slika
Torabijeve seanse u Zetri.....Masovna prevara ruralnog muslimanskog stanovništva u režiji SDA perjanica Konakovića i Ajnadžića, koje je čak i nazadni egipatski teolog Kardawi nazvao primitivizmom i paganlukom.

Dok je Sarajevo u potpunom organizacionom, socijalnom i ekonomskom kolapsu, demagog Konaković se bavi jednom kazališnom predstavom koja na liberalan način demaskira zloupotrebu religije u političke svrhe.
Umjetnički performans kvalifikovan je kao uvreda za državu i navodne vjernike, a istina je da je daleko veća uvreda činjenica da u 21 vijeku Sarajevo nema vode ili da je Konaković diplomirao za tri mjeseca studiranja.
U centru pažnje feudalaca islamista iz SDA jeste činjenica da jedna od glumica u predstavi gola nosi hidžab, u suštini jedan besmisleni komad tekstila , koja je za njih važna jer je simbol političkog islama, koji nema nikakve veze sa islamom kao religijom. O tome je govorio eminentni intelektualac Rešad Hafizović.. Tako se postavljaju i u Parizu i u Sarajevu. Na taj način Konaković je jedan evropski grad stavio u istu ravan sa bliskoistočnim feudalnim diktaturama, ili što je još gore, izjednačio je olimpijsko Sarajevo sa sirijskom Raqqom koja je glavni grad ISIL-ovog hilafeta.
Žalosno je koliko je propalo Sarajevo. Masovna migracija seljaka učinila je svoje, primitivizam ne toleriše drugačije mišljenje.

Avatar
steta
Postovi: 286
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: "Naše nasilje i vaše nasilje" srednjovjekovna inkvizicija SDA seljaka

pon lis 10, 2016 11:04 pm

Konakovic puno kenja...
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!

Natrag na “Politika”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.