Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Eskalacija orijentalizma u režiji SDA

sub ruj 03, 2016 5:19 pm

https://www.youtube.com/watch?v=9Av8p_TJLfM

U SDA se nalazi hiljade ludaka poput načelnika Ilidže Memića koji uporno provode agendu islamizacije i arabizacije bošnjačkog geta. To je put u propast i nestanak jednog muslimanskog naroda u kršćanskom okruženju. U suštini tog procesa nalazi se zavjera organizacije Mladi muslimani i njihovog plana ponovne islamizacije muslimana kako je napisano u knjizi Islamska deklaracija. Umjesto da rade na izgradnji institucija i sekularnog imidža evropskog naroda, fanatici i kriminalci iz SDA su rušili i destabilizirali institucije, gradili feudalni begovat koji su nasiljem političke moći i novca pretvarali u bliskoistočnu provinciju. Iz neobjašnjivog razloga u tome su imali aktivnu podršku zapada koji je na taj način sam sebi napravio problem jer sada imaju generaciju muslimana sa potpuno izmjenjenim sistemom vrijednosti u trajnom konfliktu sa okruženjem i zapadnim vrijednostima.

slika

Danas je Ilidža sredina potpuno izmjenjene fizionomije i simbolike koja potvrđuje propast jednog naroda. Umjesto redu, pravdi i blagostanju germanskog svijeta, SDA i hodže su nesretni narod usmjerili u konfrontaciju sa zapadom, okrenuli ga ciganskom istoku u kojem vlada haos, nepravda i feudalno nasilje. Tokom stotina godina osmanlijske vlasti u Bosni je vladalo bezakonje, korupcija i samovolja oholih begova koji su trajno usadili orijentalizam u karakter naroda i tako generisali propast. Najveći gubitnici u ovoj vjekovnoj zavjeri su sekularni i prozapadni Bošnjaci koji su potpuno usamljeni bez bilo kakve vanjske podrške i šanse da izgrade unutrašnju podršu. Šansa za preokret bila je nakon SDP-ove pobjede na izborima nastale iz narodnog razočarenja u SDA, ali je Lagumdžija tu šansu pretvorio u pljačku i kriminal. Prevladali su profesorovi kriminalni geni. Danas unutar bošnjačkog naroda nema niti jednog grada, sredine ili institucije koja sebe gradi prema zapadnom modelu, nema niti jednog procesa ili unutrašnje snage koja se suprotstavlja orijentalnom propadanju. U okruženju se dešavaju velike duhovne promjene. U katoličkoj i pravoslavnoj Evropi nastaje novi islamofobni identitet, isključiv i netolerantan kao i islamizam, koji neće imati milosti prema dezorijentisanom i zalutalom narodu koji za lidere ima kriminalce i fanatike.
Daytonski poredak se raspada, krščanskom Evropom udaraju bubnjevi islamofobije, u konačni rasplet ulazimo pod vodstvom jednog ograničenog i kompromitovanog papučara koji beljezga kako Bošnjaci imaju tursku krv... Idiot.

”Nadam se da ćemo imati sve više investicija u BiH. Evo, turizam nam je porastao. Prošle godine 27 posto, ove godine skoro u tom postotku. Prema tome, očekujem da Turci više investiraju u BiH. Za sada smo imali jednosmjernu podršku od Turaka, ali mislim da će biti sve više ovoga gdje imamo obostranu korist i na tome ćemo raditi. Inače, kulturne veze, političke veze, skoro da nemogu biti bolje, jer osim upućenosti jednih na druge, mi imamo raznovrsne povijesne veze, pa i genetske. Puno Bošnjaka, Bosanaca, živi u Turskoj i u nama, Bošnjacima – Bosancima ima turske krvi. Pored toga, mi imamo i prijateljski familijarne odnose na nivou predsjednika.


Avatar
steta
Postovi: 286
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Eskalacija orijentalizma u režiji SDA

sub ruj 03, 2016 10:47 pm

neka para, neka..
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!

Avatar
Ivan
Postovi: 127
Pridružen/a: čet lis 22, 2015 7:20 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Eskalacija orijentalizma u režiji SDA

čet ruj 15, 2016 8:01 pm

steta je napisao/la:neka para, neka..


Pare vrte gdje burgija nece


Natrag na “Politika”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.