Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Nadzemlje gore od podzemlja

pet sij 29, 2016 6:45 am

slika
Ne zna se ko je gori i opasniji za društvo i državu....?

http://zurnal.ba/novost/19642/radonciceva-piramida-moci-policajci-tuzioci-novinari-drzavni-sluzbenici-biznismeni-politicariU samoj suštini, epicentru ekonomske i socijalne krize, nalazi se nakaradna, kriminalna i dekadentna profilacija lidera stanaka i njihovog užeg kruga, koji u stvarnosti upravlja svim procesima. Bez bilo kakve ambicije da ulazim u analizu kriminalnih tokova koji su u pozadini hapšenja Radončića, ja bih potencirao društvenu reakciju na taj čin represivnog državnog aparata, kao dokaz i potvrdu naše socijalne agonije. Naime čitajući transkripte koji su služili kao dokazni materijal protiv Radončića, zatim reakciju političke i medijske oligarhije (Čović, Radončić, reis, mediji pod kontrolom korumpiranih tajkuna....), koja se osjetila ugroženom ovom akcijom policije i tužiteljstva, zaključio sam da smo u fazi metastaze jedne generacije oligarhije, koja je isključivo opsjednuta ličnim interesima, dok u javnosti, putem medijske hipnoze, predstavlja laž kao istinu, poraz kao pobjedu. Jasno je da jedan ovakav proces nije mogao biti pokrenut bez zelenog svijetla američkih birokrata, ali ostaje činjenica da je neupitna veza Radončića sa balkanskim narko podzemljem, kao i njegov mafijaški način bavljenja politikom i medijima. Ono što jeste šokantno jeste količina nerazumjevanja osnovog postulata pravne države kao temelja svake civilizacije, uređenog društva, odnosno preduvjeta za ekonomsko blagostanje i napredak. Ako je jedan njemački predsjednik Wolf politički i sudski procesuiran zbog nejasne situacije oko računa za večeru u iznosu od nekoliko stotina eura, onda se pojedinac koji živi u BiH mora šokirati i prepasti kada analizira reakciju političkog i vjerskog vrha na otvaranje pandorine kutije slučaja Radončić. Pred nama je haos, urušavanje jedne kriminalne strukture koja se gradila decenijama, i koja će na kraju rezultirati smjenom generacija u političkom životu, ali i potpune promjene pravca kretanja društva, iz faze stagnacije i zamrznutog konflikta, u fazu potpunog raspada institucija, nacionalnih tenzija i nove dinamike kriminalizacije društva, kroz prizmu višestrukog usložnjavanja i multiplikacije međusobno sukobljenih kriminalnih klanova.

Alfred

Re: Nadzemlje gore od podzemlja

pet sij 29, 2016 9:31 am

Najbitnije je da se "objasne" Fazlić, Oručević, Keljmendi, Alispahić.... To su ključni igrači koji sve drže u šaci.

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Nadzemlje gore od podzemlja

uto ožu 01, 2016 6:04 pm

Bošnjaci su preplašeni i osiromašeni, izgubili su svaku moć akcije i opora. Bolje je organizovan čopor pasa na sarajevskim ulicama nego bošnjački narod koji je nepravdom i mafijom razoren iznutra i ekonomski i fizički okružen tradicionalnim neprijateljima. Akcija Lutka 2 i hapšenje Radončića napravili su vidljivom i transparentnom mafijašku okupaciju države, a u epicentru svih procesa nalazi se mafijaški kum Dragan Čović. On je dodatno opasan jer za razliku od bošnjačke političke mafije koja se maskira pod pseudonimom "bošnjačko jedinstvo" i koja nema ideologiju ili realan politički cilj, on je motivisan političkom agendom kojoj je krajnji cilj ekonomska i fizička getoizacija i uništenje bošnjačkog naroda. Početak njegovog trijumfa odnosno materijalizacije njegove mafijaške hobotnice jeste uništavanje javnog RTV servisa, izborni zakon i potčinjavanje hercegovačkih bošnjaka njegovoj klerofašističkoj opciji putem pritisaka i izdaje iz Sarajeva.

Avatar
steta
Postovi: 297
Pridružen/a: uto lis 20, 2015 9:02 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku WWW

Re: Nadzemlje gore od podzemlja

uto ožu 15, 2016 10:08 pm

Alfred je napisao/la:Najbitnije je da se "objasne" Fazlić, Oručević, Keljmendi, Alispahić.... To su ključni igrači koji sve drže u šaci.tako je ;)
Sarajevo će viječno da živi. Grade moj!

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Nadzemlje gore od podzemlja

sub ožu 19, 2016 8:00 pm

Ovo je nerješiv problem jer su vrhovi svih većih političkih stranaka u službi organizovanog kriminala, odnosno njihovi predsjednici prave saveze sa kriminalcima kako bi došli do "easy money", brzog i laganog novca. "Vrana vrani oči ne kopa" kaže naš narod. Pogledajte reakciju političara na hapšenje i procesuiranje Radončića, ili ga otvoreno brane kao Izetbegović i Čović, ili kurvanjski šute kao tzv. opozicija i lažna ljevica koju predstavljaju Nikšić i Komšić. Nikom od njih nije u interesu da zaživi pravni poredak i zato sam siguran da ovaj pravosudni proces nije pokrenut iznutra, nego isključivo iz vana, vjerovatno njemački ili američki scenarij. U strankama sjede su sve politički razbojnici i birokratski kriminalci, bez obzira kako narod većinskin glasa, jedna se zabluda zamjeni drugom zabludom, umjesto SDA dođe SDP i obratno, i tako u beskonačnom krugu. Razlika je u kapacitetu upetljanosti u kriminal, gdje je SDA i Izetbegović najgora opcija jer su godinama na vlasti, ali treba imati na umu da bi i navodni opozicionari išli njegovim utabanim stazama, samo da im se pruži prilika. Ogromna masa naroda, fukara, je hipnotisana specijalnim metodama medijske hipnoze gdje se u um naroda upumpava sadržaj na posebnim frekvencijama koji ih pasivizira i pretvara u bezličnu masu. Kako objasniti činjenicu da je prosječna penzija u Grčkoj 600 eura i narod se gotovo svakodnevno buni, kod nas nesretnici dobiju po 150 eura i opet su mirni i poslušni, i još gore daju politički legitimitet sopstvenoj propasti. Kakav narod takva i vlast.

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Nadzemlje gore od podzemlja

uto tra 04, 2017 8:34 pm

slika
Demagozi, prevaranti, lažovi, manipulatori i vođe koruptivnih bandi koje se predstavljaju kao političke stranke.

Gledam danas kako na otvaranju mostarskog sajma, hrvatski premijer Plenković,, bježi od Radončića kao od crne kuge, dok mu se ovaj poput pudlice podmeće oko nogu. Profesionalni evropski političar od digniteta ne želi da bude doveden u kontekst sa osobom koja je partner kosovskog narko kartela Nasera Kelmendia. To je prava slika naše jadne stvarnosti. Samo kod nas takva prikaza ima medijski prostor da sam sebe najavi kao kandidata za člana predsjedništva. Ko može garantovati da trenutni sukob dvojice lažova nije fingiran i dogovoren? Možda opet naprave koaliciju za mandatnu pljačku nakon slijedeće izborne prevare. U javnosti se svađaju dok u tajnosti zajedno pljačkaju u koalicionoj vlasti. Dok se preko mafijaških i korumpiranih medija prepucavaju oko besmislenih tema tipa ko je ubio Ćelu ili Ugljena, dotle zajedno poskupljuju gorivo za 15 feninga po litri goriva, da bi namakli sredstva za kredite koje će da pokradu na izgradnji autocesta. Bijedni narod će da finasira pljačku preko skupljeg goriva. Progresivno ludilo Radončića eskaliralo je do nivoa kada je izgubio svaku konekciju sa realnošću. On ne shvata koliko je omražen i degradiran u očima javnosti. Sebe predstavlja kao reformatora i graditelja, u stvarnosti radi se o peraču novca za albansku mafiju. Pred toga je i izdajnik koji služi kao trojanski konj fašističkog HDZ-a.
Jedan bitan segment pljačke jesu i monopolistički mediji u službi tajkuna koji javnost hipnotišu stalnim recikliranjem lopovske političke klase. Na njih treba gledati sa odvratnošću i gađenjem. Radi se o skupini kriminalaca koja se međusobno štiti i reciklira. Oni su ološ a ne lideri. Lideri su za onih 10% parazita kojima su omogućili nezaslužene privilegije nauštrb opljačkane, izluđene, silovane fukarske javnosti.

Avatar
agra
Postovi: 28
Pridružen/a: pon lis 26, 2015 9:32 pm
Lokacija: BiH
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Nadzemlje gore od podzemlja

sri tra 05, 2017 12:45 pm

Odlicno si ih nazvao: "Demagozi, prevaranti, lažovi, manipulatori i vođe koruptivnih bandi koje se predstavljaju kao političke stranke."

Avatar
Shahab
Postovi: 144
Pridružen/a: sri kol 05, 2015 12:56 pm
Kontakt: Pošalji privatnu poruku

Re: Nadzemlje gore od podzemlja

sub tra 08, 2017 10:30 pm

agra je napisao/la:Odlicno si ih nazvao: "Demagozi, prevaranti, lažovi, manipulatori i vođe koruptivnih bandi koje se predstavljaju kao političke stranke."


Treba prezirati svu tu političku klasu parazita koja egzistira kroz političke stranke. Bez obzira radi li se o SDA ili lažnoj opoziciji. Matrica ponašanja je ista,
Ja ću podržati samo radikalnu anti establišment opciju. Ukoliko se pojavi.

Natrag na “Politika”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.