Forum [ Radio Sarajevo ]

Napredna pretraga
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
06.09.2010; 22:01:36
Novosti: Za sve one koji nas posjećuju putem mobilnih telefona: WAP verzija Foruma Radio Sarajeva je:
Da bi imali mogućnost pregleda linka, molimo Vas da se registrujete ili prijavite ukoliko već imate Korisnički račun.
 Str: 1 ... 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 97 98 99   Dolje
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. Alati teme  
Čitanje 11.12.2009; 00:28:21 #1380
danes

Odg: Repka BiH ćiro potpisao za Kineze

Miroslav Ćiro Blažević je, po svemu sudeći, novi trener kineskog prvoligaša Shanghai Shenhua. Da je Blažević potvrdio novinarske špekulacije da odlazi put daleke Kine, svjedoči i oficijelna stranica kluba sa Dalekog istoka na kojoj je Ćiro u ulozi Djeda Mraza.

Da bi imali mogućnost pregleda linka, molimo Vas da se registrujete ili prijavite ukoliko već imate Korisnički račun.
Čitanje 11.12.2009; 21:41:21 #1381
igor

Odg: Repka BiH

ode blaz ode ciro ko je sljedeci Huh?
Čitanje 12.12.2009; 08:43:05 #1382
kneesaa

jutros udarne vijesti svuda .... ode ciroooooooooooooo u kinezeeeeeeeee.....

sto je sigurno - sigurno je: cokolada sa chilijem rjesava sve probleme!!
Čitanje 12.12.2009; 18:39:20 #1383
fixator

Ušanović i Kureš podnijeli ostavke
Prema posljednjim informacijama sa sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, Munib Ušanović podnio je ostavku na mjesto generalnog sekretara.

Nakon prihvatanja pismene ostavke bivšeg selektora Miroslava Blaževića, i ostatak sjednice IO obilježile su ostavke. Naime, iz moralnih razloga, generalni sekretar Nogometnog saveza Munib Ušanovi i sekretar za finansije Miodrag Kureš podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Podsjećamo da je njih dvojicu Sud BiH nepunomoćno osudio na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina.

Za vršioca dužnosti generalnog sekretara Saveza izabran je Jasmin Baković, a funkciju sekretara za finansije će obavljati Momir Tošić.

hu d fak iz Jasmin

jointunion forever
Čitanje 13.12.2009; 18:17:06 #1384
fixator

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=vW9F98ADs0o" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=vW9F98ADs0o</a>

jad i čemer  Sad  ali Spahić je definitivno najbolji čovjek u repki...

jointunion forever
Čitanje 13.12.2009; 19:21:54 #1385
sulesavic

Nekako bih najsretniji bio kada bi se na neko vrijeme malo stišalo ovo sve... Džeko, Miske, Čiro, Uške, Spaha...
Čitanje 13.12.2009; 23:22:56 #1386
Gunner

Trebao ga je DŽeko puknut petom u glavu. Šta misli ovaj zenički papak da može tako razgovarati sa veličinom, ko je uopšte on da mu se obraća i da ga naziva sirotinjom.

Ma da je tu bio Cantona ili Roy Keane kako bi ovaj malac degenek popio, imo bi usta ko Berlusconi danas

.
Čitanje 14.12.2009; 15:04:06 #1387
rikardoreis

trebao je džeko, zapravo, nereagovat, ma kako teško bilo u datom momentu, tim više što je znao da je ovaj momak mentalno zaostao...

Nakon neslavnog odlaska Miroslava Blaževića sa klupe Zmajeva, kontaktirali smo Barbereza i odmah ga pitali: Da li bi prihvatio poziv Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da preuzme reprezentaciju BiH?

"Zašto da ne? Ne bih imao ništa protiv", kaže Barbarez za SportSport.ba i nastavlja: "Što se mene tiče, ja sam zainteresovan, ali se ne pitam samo ja u ovom slučaju. Postoji i druga strana, pa ćemo vidjeti šta i kako".

Kakva je situacija u sa vašom funkcijom u Hamburgu? Da li bi to moglo biti prepreka ka selektorskom angažmanu?

"Ne, tu ne bi bilo nikakvih problema. Ovdje sam član Izvršnog odbora kluba na volonterskoj osnovi i ne bi mi pravili nikakve probleme ukoliko bi došlo do toga da budem imenovan za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine", kaže Barbarez.

Uz Barbareza, kao glavni favoriti za novog selektora Zmajeva spominju se još imena Mehmeda Baždarevića, Safeta Sušića i Duška Bajevića.

sportsportba

pa da se od smeha zacenim
ko Bog, kada je tajno
skov'o
od svojih strasti ljude.
Čitanje 15.12.2009; 23:03:51 #1388
fixator

MARKETINŠKI PROSTOR U BESCIJENJE

"Nisam uopće htio nikakve sponzore, ali oni su inzistirali. Pa sam za sponzora uzeo naš Konzum. Da, dobio sam 70 posto, ali od 20.000 eura. Pa onda vi izračunajte koliko je to.", tvrdio je selektor i marketing menadžer bh. reprezentacije Ćiro Blažević za hrvatski Jutarnji list.

Tako je Ćiro za sponzora uzeo njihov Konzum uz cifru za koju je sam rekao da je smiješna. Još više se selektor i marketing menadžer reprezentacije smijao minornom ugovoru sa Fordom koji je, po njegovim riječima, reprezentativcima donio samo 6 besplatnih rent-a-car vozila (u intervjuu za hrvatske novine zaboravio je spomenuti i jedno vozilo koje ostaje u trajno vlasništvo).

Nerad i neznanje onih koji bi trebali biti zaduženi za punjenje budžeta fudbalske reprezentacije u proteklom ciklusu kompeziran je kroz snalažljivog Ćiru koji je bio spreman sam pronaći sponzore. Na žalost, to je rezultiralo putujućim cirkusom i pripremama na kojima se više ugađalo sponzorima i njihovim drugarima, nego igračima i onima koji su vodili najvažniju bitku na terenu. Ipak, nije to jedini gubitak. Postavljajući fudbalskog stručnjaka na izrazito važno mjesto marketing menadžera reprezentacije, N/FSBiH sklopio je neke od najsmješnijih sponzorskih ugovora još od vremena kada je prva reklama postavljena uz travnati teren.

O kako smiješnim ciframa se ovdje radi, najbolje ilustruje podatak da, prema navodima hrvatskih medija, reprezentacija susjedne Hrvatske ima godišnji sponzorski budžet od oko 7 miliona eura u kojima je upravo Konzum u drugom redu veličina, odmah iza najvećeg, proizvodžača opreme Nike koji izdvaja 1,5 miliona eura godišnje.

Džeko, Ibišević i Spahić za 14 KM dnevno u reklami Konzuma

Marketinški stručnjak sa klupe naše reprezentacije, sam je ustvrdio da je 20.000 eura veoma skromna suma, a da je on od nje zaradio još manje, nekih 14.000. Zaista, suma od 14.000 Eura i nije neka posebna cifra za naknadu za sreću koju nam je selektor donio u periodu kada smo isčekivali utakmice baraža. Šta tek onda reći za onih preostalih 6.000 (12.000 KM) koje su ostale fudbalskoj reprezentaciji, koje bi trebale biti naknada za pojavljivanje tri evropske fudbalske megazvijezde u reklamnom spotu, te reklamne panoe na najboljim pozicijama na Bilinom polju i panoima za press konferencije.

Vjerujući selektoru, a nema razloga da to i ne učinimo (?), jednostavnom računicom shvatićemo da je N/FSBiH za usluge pojavljivanja Edina Džeke, Vedada Ibiševića i Emira Spahića u reklamnom spotu hrvatskog prodajnog lanca naplatio po 4.000 KM, sve to uz pretpostavku da su veliki reklamni pano koji je konstantno bio u kadru TV prenosa sa Bilinog polja, reklamna pozicija na zaštitnoj ogradi uz klupe za igrače, te pozicija na press panou NFSBiH ustupljeni besplatno!

Fantastičan marketinški potez, po nevjerovatno niskoj cijeni sigurno će zakupca uvesti u uži izbor za marketing menadžera godine. Što se tiče onog koji je u ugovoru zastupao N/FSBiH, on svakako i nije stručnjak na polju marketinga, već nogometne taktike, a sa sponzorima, prema vlasititm riječima, i nije želio imati ništa, pa onda i ne čudi što se za usluge naših dijamanata inkasira samo po nešto manje od 14 KM dnevno.

Stvari možemo posmatrati i dugačije, pa reći da su Zmajevi svoje slobodno vrijeme, ime i popularnost poklonili hrvatskom gigantu. Njihovo je pravo i da besplatno glume u reklamnim spotovima, pa zašto ga onda ne bi i iskoristili. U tom slučaju je na reklamnom prostoru na utakmicama zarađeno 12.000 KM. Treba imati u vidu da se radi se o ugovoru koji su u Sarajevu, 12. avgusta 2009. godine, potpisali Ismir Brkić, direktor Konzum d.o.o. Sarajevo i Munib Ušanović, glavni tajnik Nogometnog saveza BiH, a u trajanju od 10 mjeseci, tačnije do juna 2010. ili pojednostavljeno rečeno do kraja SP na koje smo svi toliko željeli otići.  U najgorem slučaju, u tom periodu BiH trebala je odigrati (i već odgrala) tri domaće utakmice, pa je sponzor svoje pozicije dobio po cijeni od 4.000KM po utakmici, dok bi sve ostalo, uključujući i prijateljske susrete ili eventualno pojavljivanje na najvećem svjetskom sportskom spektaklu, stiglo gratis.

Digitrone u ruke

Zvuči zaista jeftino, ali pokušajmo ipak primjeniti malo matematike da bismo provjerili da li samo tako zvuči, ili je zaista tako.

Računaćemo samo minimalne tri utakmice, svaka traje po 90 minuta, tačnije ukupno 16.200 sekundi. Budimo skromni, pa recimo da se udarna poziciji na centru terena vidi samo u 33% kadrova, što ovaj broj sekundi smanjuje na 5.400. U cjenovniku BHRT (
Da bi imali mogućnost pregleda linka, molimo Vas da se registrujete ili prijavite ukoliko već imate Korisnički račun.) koji radi prenose utakmica reprezentacije 1 sekunda u sportskom programu 1. kategorije košta od 80 do 200KM, ali radi lakše računice recimo da je to 100KM. Znači, ukupna, minimalna vrijednost u sekundaži po cjenovniku BHRT iznosi 540.000KM.

Naravno, daleko od toga da se cijene reklamnog spota može porediti sa cijenom pojavljivanja logotipa uz teren, te da uz veći zakup najčešće ide i određeni rabat, ali ima nešto i u vezivanju za svima drage Zmajeve. Marketinški stručnjaci u N/FSBiH tu sekundu procijenili (i naplatili) na oko 50 puta manji iznos od onog koji se računa na BHRT. Kako se sad samo češkaju po glavi oni koji su za te 4.000KM kupili 2 reklamna spota od po 20 sekundi koji su emitovani u pauzama dok smo mi išli po još jedno pivo ili kesu čipsa.

Sponzorski ugovori samo su jedna stavka kroz koju se u kasu N/FSBiH slijevaju prihodi. Uz njih, tu su i značajna primanja od (nepovoljih) potpisanih ugovora o TV pravima, te ona od prodatih ulaznica za domaće utakmice reprezentacije.

source: sportsport.ba

jointunion forever
Čitanje 15.12.2009; 23:29:22 #1389
rikardoreis

intervju s barbarezom

Dok smo razgovarali, prekidali su nas pozivi na Sergejov kućni telefon i pudlica, koju su smirivali Sergejovi sinovi. Valjda i budući bh. reprezentativci.

- Ne piši mi za pudlicu, šta će raja reći - u svom stilu počeo je Barbarez.

Tek što smo počeli, zvonilo je na sve strane...

- Molim te da se čujemo za 10-tak minuta, užario se telefon - zamolio nas je "Seržinjo".

Bivši as, potencijalni selektor naše reprezentacije "požalio" se na presing.

- Zovu sa svih strana. Razumijem posao medija, nastojim svima udovoljiti. Logično je da me najviše zovu iz BiH i Nijemci.

Šta njemačke kolege najviše zanima?

- Pa, i njima je ovo novost. Zanima ih moj budući status. Pričam njima ovo što i našim novinarima.

Velika je stvar što Vas žele navijači, igrači, mediji, ali i odgovornost?

- Naravno da mi godi što je raja za mene, mada sam svjestan velike odgovornosti. Ako misliš da će neki igrači imati privilegije samo zato što smo prijatelji ili bivši saigrači, varaš se.

Kako sačuvati autoritet?

- Samo profesionalnim pristupom prema svima. Svi će biti jednaki, ali moraju znati da igra 11, a ne 15 igrača. Niko neće biti privilegovan, niti zapostavljen.

Nije li nezgodan termin za Vaš dolazak. Ćiri se spočitavalo da je svojim dolaskom spasio čelnike Saveza, a Vi ste se godinama borili za čistku?

- I mene su prijatelji zvali i pitali: Sergej, što ti to treba? Kao, nije vrijeme i slično. Možda nije vrijeme, ali ja ne želim biti rob prošlosti, zanima budućnost.

Kako sa ovim ljudima, čije se ostavke godinama traže..?

- Razgovorom. Sve se može postići razgovorom. Mene ne zanima prošlost, već kako na najbolji način iskoristi ovaj igrački potencijal.

Planirate li razgovar sa navijačima i njima ćete morati objasniti neke stvari?

- Ja sam stalno u kontaktu sa navijačima. I kada sam otišao sa terena, preselio sam na tribine, bio s navijačima, bodrio reprezentaciju, radovao se uspjesima.

Da li je Blažević napravio uspjeh plasmanom u baraž?

- Napravio je nešto, nije to za podcjenjivanje. Uspjeh bi bio da smo otišli na Svjetsko prvenstvo. Istina je da smo imali teškog suparnika u baražu. Blažević je na najbolji način iskoristio euforiju, pažnju medija i znao to prenijeti na igrače. Ja nikad recimo ne bih protiv Španije, mislim na meč u Zenici, ušao "prijateljski". Za mene nikad neće biti prijateljskih utakmica.

Bojite li se ove utakmice sa Njemačkom? Nijemci u punoj snazi, a Vi, ako budete selektor, igrače će te zvati s odmora, jer lige će biti završene?

- Nećemo baš sa plaža doći, jer je ta utakmica veliki motiv za sve nas.

Mnogi misle da je ugovor na dvije godine kratak, da se samo troše selektori. Šta Vi mislite o tome?

- Za sada ništa. Treba prvo da obavim konkretne razgovore sa ljudima iz Saveza. Prije toga mi je teško govoriti nešto konkretnije. Ja nisam političar pa da svašta obećavam. Mi sada pričamo, iako sam ja samo jedan od kandidata. I ranije, uvjek sam ti govorio kako mi je želja jednog dana voditi reprezentaciju.

Uvjereni smo da ćete, ako postanete selektor, vratiti Sašu Papca, Vašeg prijatelja i bivšeg saigrača, jednog od najboljih defanzivaca u Evropi.

- Kako si tako siguran da ću ga odmah vratiti?

Zbog dugogodišnjeg prijateljstva. Saša ne bi ostavio prijatelja na cjedilu?

- Pa, dobro, Saša i ja smo prijatelji. On ima svoje razloge što ne igra, kao što ja znam da treba ovoj reprezentaciji. Papac se nije oprostio od reprezentacije, vjerujem da će se vratiti, ali je do njega kada će to biti.

Najviše ću biti u avionu

Vratili ste sa aerodroma Zlatana Bajramovića?

- Ne mora se o tome pisati, iako je Zlatan izuzetno pametan momak, veliki profesionalac, koji je teško podnosio neke stvari. Tačno je da smo razgovorali i da se Bajramović vratio.

Hoćete li živjeti u BiH ili Hamburgu?

- Ja ću biti najviše u avionu, putovat ću Evropom, pratiti i tragati za igračima. Borit ćemo se za svakog, za Seferovića, Hajrovića, za sve naše talente po svijetu. Najmanje je bitno gdje će mi biti adresa. Ako postanem selektor, imam samo jednu želju.

Koju?

- Da ostvarimo plasman na Evropsko prvenstvo! Ja sam uvjeren da sa igračima koje imamo, sa navijačima koji nas bodre svih ovih godina, možemo do tog podviga. Zato sam spreman zaboraviti na prošlost - izjavio je Sergej Barbarez u razgovoru za "San".

S. Sinanović

Susret sa Ćirom

Sutra ćete se naći sa Miroslavom Blaževićem, hoćete li tražiti neki savjet?

- Savjetnika mi u BiH neće manjkati. Taj susret nije dogovoren, on se jednostavno poklopio sa izborom jedne naše novine. Sa Ćirom nikad nisam razgovarao, niti sam mu zamjerao na nekim izjavama, jer me ne zanima šta je, gdje i za koga izjavio i kako je to prenešeno - kaže Sergej.

O Sliškoviću

Da li ste proteklih godina razgovarali sa Bakom Sliškovićem?

- Očekivao sam da se čujemo, popričamo, ali očito kod njega nije bilo volje.

Ko je ostvario veći rezultat, Ćiro ili Baka?

- Iako cijenim što je Blažević doveo naš tim u baraž, mislim da smo mi kod Bake bili bliže plasmanu na jedno veliko takmičenje. Ipak, nama je protiv Danske trebao samo gol više i da odemo na EP u Portugal - podsjeća Barbarez.

ovo s papcem je tačno, siguran sam da će ga vratit...uostalom, njih dva, kad su u mostaru, redovno vise u mojo(j) kafani  

pa da se od smeha zacenim
ko Bog, kada je tajno
skov'o
od svojih strasti ljude.
Čitanje 15.12.2009; 23:44:07 #1390
fixator

Citat:

a to za papca i ja mislim isto jer zna se da su pravo dobri jarani
ne znam, on mi je više za saveza nego za klupe, ali kako sam danas pročitao, bajević neće - ne može nije ni bitno, ima ugovor sa AEK-om (njega bih ja volio vidjeti), meša mi je truba, pape mislim da nije zaslužio (jer je mogao voditi kad je htio) i bezeze mi to, da sad kao želi jer nema angažman.

od njih trojice ja bih ipak glasao za serđa, ako ništa čovjek je zaslužio da mu se da šansa

jointunion forever
Čitanje 16.12.2009; 22:36:42 #1391
fixator

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=SNMzI31QBZM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=SNMzI31QBZM</a>
Pjanićev 3. gol u prvenstvu u pobjedi Lyona 2:0 nad Boulogne-om

jointunion forever
Čitanje 16.12.2009; 22:44:59 #1392
lady midnight

Citat:

a to za papca i ja mislim isto jer zna se da su pravo dobri jarani
ne znam, on mi je više za saveza nego za klupe, ali kako sam danas pročitao, bajević neće - ne može nije ni bitno, ima ugovor sa AEK-om (njega bih ja volio vidjeti), meša mi je truba, pape mislim da nije zaslužio (jer je mogao voditi kad je htio) i bezeze mi to, da sad kao želi jer nema angažman.

od njih trojice ja bih ipak glasao za serđa, ako ništa čovjek je zaslužio da mu se da šansa

a shto niko vahu ne zove da nam se vrati sa (iz?) obale slonovache?

U bračnom životu muž voli:
44 - da ga žena ne uznemirava.
Čitanje 16.12.2009; 22:46:19 #1393
fixator

pa ne može Vaha kad ide na svjeCko prvenstvo s Drogbom  jedino da mu MI budemo tezga neka ta tlane 

jointunion forever
Čitanje 16.12.2009; 22:52:07 #1394
lady midnight

pa ne može Vaha kad ide na svjeCko prvenstvo s Drogbom  jedino da mu MI budemo tezga neka ta tlane 

pih, trebali su ga prije zvati, znam i ja da je sad kasno  Angry

ali mozhda NAKON prvenstva... 

(znam, znam, sanjam al moram malo )

U bračnom životu muž voli:
44 - da ga žena ne uznemirava.
 Str: 1 ... 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 97 98 99   Gore
Skoči na: