ŠTA JE

(jahić simau u 2.minuti, nakon što je ovaj pizdac tražio faul poslije izgubljenog zračnog duela)
prvo, jebo ih plavi dresovi!
drugo, ne znam šta bih rekao- i dobro je, i nije dobro...
dobro je što s jednom velikom ekipom odigramo rezultatski solidno, pa i igrački u jednom dijelu, a sve sa onih famoznih oko 75% mogućnosti iskorištenosti našeg tima...
ali, stalno te ista priča - nemamo sredine s ovom fomracijom, nema ko iznijet loptu, do centra i nekako, od centra slabo...naša dva defanzivna vezna to ne znaju...bokovi, bolje reći bekovi, potroše se trčeći tamo-vamo i, uglanvom ni oni, ne ogu prenijeti tu loptu naprijed (tuga mi bilo gledat jednog salihovića da gonja nanija cijelo vrijeme)
i onda ova tri, miske, džeko i vedo, maltene odsječeni, flasterisani ili uduplani... još kad miske ima loš dan, nema te nigdje...
vezni red je glanvi naš problem protiv ovih velikih, koje još ne dobismo, otkako ćiro ovu taktiku forsira...
što se tiče igrača borili su se ko lavovl (malo je miske bio preležeran), nisu se ni prepali, mensečini..s te strane je super...
hasagić mi je vazda bio ok golman, jedni naš golman otkad je repke, da se ja ne bojim kad nam neko opuca po golu...a i ono driblanje mu je

viidm, napadaju ga zbog tog, meni je ono kul

i ja bi nako, šta ima veze

samo što je ofirno providan postao - s nebesa sam vidio da će ono uradit u onom momentu, sad nek pripazi, možda će ga na tu foru čekat portugalci...
ibričić - kriv za gol koiko i onaj što ga je postavio a densog beka...ostalo solidno, ali u napadu tanko doprinio...
salihović - munja, svaka čast, uradio je što je mogao, na onoj poziciji...uvijek ponavljam, šteta što je limitiran za napad obavezom u odbrani...a i ovako je par puta bio opasan naprijed
jahić - malo trom bio, ali, može proći...
nadarević - nekako neprimjetan na toj poziciji centralnog braniča, al' se dobro postavlja, mensečini...pravovremen...
spahić - najbolji odbrambeni igrač kojeg smo dosad imali
rahimić - dobar kao destruktivac, jednodimenzionalan igrač...on itekako valja, kad bi npr umjesto muratovića bio neki kreativniji veznjak, poput pjanića...
muratović - višak u ekipi, najslabiji, nit je nešto odbrambeno dobar, napad da ne govorim..ono sinoć mu je vjerovatno zadnja bila...u svakom slučaju -hvala i na ovom!
miske - loš dan, pročitan, ležeran, u zenici može samo bolje...
džeko - ma dijamanat, ni iz čega on pravi pometnju...igračina stvarno, iako je najviše bio odsječen i udupliran...
ibišević - spor, sve i nekako, al što je spor, dok on primi loptu, dok se namjesti, ode voz...
(stekao sam dojam da je kod zadnje stative muslimovićeve, baš vedu zakacila lopta i otišla gdje ne treba, a na snimku je vidiljivo da poslije toga muslimović maše rukama ljutito ibiševiću)
čiro okasnio s izmjenama...mensečini on se zbunio kad je ono s 3 špica pred kraj, a bez veznog reda, il je htio nešto na preskok da uradi, pa kad je uvidio da ne može, onda uveo pjanića da pita loptama ovu trojicu, što je za kratko vrijeme i radio...
šta i kako u revanšu - da se nazrijeti iz izjava čirinih
otprilike ovako bi moglo:
.........................hasagić......................
............pandža.....nadarević......milenković......
ibričić (berberović)...jahić...pjanić.....salihović
.........................misimović.......................................
........ibišević.......................džeko...........................
s ovim bi trebao vezni red biti jači, što je garant bar jednog gola... a koliko ćemo primiti, ne znam - da je spaha tu, bio bi veći optmist...upravo se promahe u odbrani i bojim, nešto slično ko protiv španije, mi ćemo stvarati šanse, a oni iz kontri golove..., no, ovaj put, zašto ne bi moglo da nam uđe ono što nije protiv španaca ušlo u prvom pol.
u biti - taktički smo nadmudreni, kieroz nas je pročitao do zadnjeg slova...a portugal mi uopšte nije nešto posebno strašan, vidi se samo da haklaju dobro, ostalo niš posebno...razbili bi ih ko zvečku sa 4-4-2 !